Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Arhitektura-Arhitekta Boris Podrecca
(1 viewing) (1) Guest
pravila diskusije
opis ili pracvila diskusije
 • Page:
 • 1

TOPIC: Arhitektura-Arhitekta Boris Podrecca

Arhitektura-Arhitekta Boris Podrecca 5 years, 9 months ago #7609

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Čitam u novinama da će poznati svetski arhitekta Boris Podrecca nastaviti svoj rad u Beogradu. Već je uradio hotel Falkenštajner. a planira da radi nekoliko beogradskih trgova i ulica u srcu grada.

Pošto u svom horoskopu imam Egzaktnu konjunkciju Meseca (grad, gradjevine, arhitektura) i Venera (estetika, lepota), naravno da me je obradovala ta vest.

Naravno, pogledam i kada je rođen ovaj arhitekta i odmah mu provalim i horoskop (tačno vreme rođenja).

Rođen je 30. Januara 1940 u Beogradu , po mom mišljenju u 14h32minuta CET -1.

Njegov Ascendent pada na 15 stepen znaka Raka, sa Mesecom , vladarem na 26 stepenu znaka Vage.

Tipičan horoskop jednog Arhitekte - podznak Rak (zgrade, kuće, mesta gde ljudi-Rak žive), a Mesec vladar položen u znaku estetike i lepote, u znaku Vage, jer Arhitekta lepotom (Vaga, Venera)oplemenjuje prostor gde ljudi (Rak, Mesec) žive.

Mesec u Vagi pri kraju 4 polja ga je "oterao" da živi u gradu pod uticajem znaka Vage, u Beč, a položaj Meseca na 26 stepenu znaka Vage, ga je doveo da radi i u Beogradu, jer se baš na tom stepenu nalazi Ascendent grada Beograda (po mom otkriću).

Interesantna je njegova izjava , iz ugla Astrologije o Arhitekturi. On kaže:

" - Архитекта мора бити као пас. Да иде улицама и да мирише и осећа како тај град дише. Свако доба има свој образ и због тога морам да добро познајем историју. Када сазнам како је град функционисао, онда са данашњим материјалима поставим архитектонски дијалог - сликовито, кроз метафоре описује Подрека."

Arhitekta mora biti kao PAS !

Arhitektura je pod vladavinom znaka Raka i vladara Meseca, a isti taj znak i Mesec kao vladar vlada i psima....

Да иде улицама и да мирише и осећа како тај град дише.

Da ide ulicama - njegov Ascendent je na 15 stepenu, stepenu Blizanaca (ulice) ...On je inače u svom radu specijalizovao uređenje trgova i ulica (Blizanci, stepen blizanaca...)

Inače je profesor na Tehnološkom fakultetu u Beču...Njegovo 6 polje počinje u znaku Strelca (Fakultet), na 9.stepenu (stepen Strelca - fakultet) , a vladar Jupiter se nalazi u 10 polju u znaku Ovna (tehnika) pa predaje (Jupiter na 5 stepenu - stepen Lava - profesura) na Tehnološkom Fakultetu.

PS

U Beču je projektovao zgradu Millennium Tower. Interesantno je da zgrada nije "kreirana" u vidu kocke, već "iz profila" liči na penkalo (uticaj njegovog Ascendenta na 15 stepenu - stepen Blizanaca - Penkalo, nešto za pisanje)

Zašto je to baš Penkalo?

Njegov Ascendent je u znaku Raka, koji simboliše nešto tečno, na 15 stepenu (stepen Blizanaca - pisati, nešto čime pišemo), pa je to Penkalo koje koristi tečno mastilo (rak) za pisanje (15 stepen).

Milenijumska kula ima izgled dve idužene polukružne spojene cevi.
ž
Polukružne jer Arhitekta ima Mesec (građevina) u znaku Vage (svi kružni i polukružni oblici) i jer je tu zgradu projektovao u Beču koji je pod jakim uticajem znaka Vage.

www.flickr.com/photos/[email protected]/4937524114

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.

This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
Last Edit: 5 years, 9 months ago by Nikola.
The following user(s) said Thank You: Joe

Re: Arhitektura-Arhitekta Boris Podrecca 5 years, 9 months ago #7610

 • Uranka11
 • OFFLINE
 • Platinum Boarder
 • Slučajnost ne postoji
 • Posts: 869
This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.
The following user(s) said Thank You: Nikola

Re: Arhitektura-Arhitekta Boris Podrecca 5 years, 9 months ago #7611

 • Joe
 • OFFLINE
 • Gold Boarder
 • Posts: 209
Odlično zapažanje profesore. Zaista i natalna karta opisuje vrshunskog stručnjaka i genijalca. Ima puno elemenata, a između ostalog i asc na stepenu egzaltacije jupitera, mesec konjukcija severni čvor, sunce na 9.stepenu, 6.polje u strelcu, jupter vladar 10. i 6.polja u 10.polju - čovek je rođen za velike poslove, objekte. Moderna arhitektura sa dobro položenim uranom i merkur konj sunce u vodoliji, nasuprot saturnu, koji je opet u 10.polju i "udenuo" ga je kroz istoriju.
The following user(s) said Thank You: Nikola
 • Page:
 • 1
Time to create page: 0.29 seconds