Tomislav Nikolić štrajkuje glađu do raspisivanja izbora

0

Comments

Add

Tomislav Nikolić štrajkuje glađu do raspisivanja izbora

April 18, 2011 General by vajner rudolf

BETA - 16.04.2011 13:54
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da je stupio u štrajk glađu, koji neće prekinuti dok ne budu raspisani izbori.

"Ja od jutros ne uzimam vodu i hranu", rekao je Nikolić na mitingu naprednjaka ispred Doma Narodne skupštine i poručio okupljenima da prihvate njegovu odluku kao njegov poslednji način borbe za bolju Srbiju.

8. MART - DAN ŽENA

0

Comments

Add

8. MART - DAN ŽENA

March 08, 2011 General by vajner rudolf

Svim damama sa ovog bloga srećan praznik, puno sreće i životnih zadovoljstva!

Gary Moore - no more!

0

Comments

Add

Gary Moore - no more!

February 08, 2011 General by vajner rudolf

Legendarni rok i bluz gitarista rođen je 4. aprila 1952. u Belfastu u Severnoj Irskoj. Sa osam godina počeo je da svira gitaru, najpre akustičnu da bi već sa 14. godina svirao na kvalitetnoj gitari za dešnjake iako je bio levoruk. 1968. godine se preselio za Dablin. U tom periodu veliki uticaj na njegov muzički razvoj su imali Albert King, čuveni američki bluz gitarista, Elvis Presley, legendarna rok zvezda i The Beatles, po mnogima najbolja rok grupa svih vremena. Kasnije menja stil sviranja pod uticajem legendarnog i po mnogima neprevaziđenog gitariste Jimi Hendrix-a i John Mayall's Bluesbreakers-a tako da svira uglavnom blues-rock stilom koji će ga pratiti kroz celu karijeru.

Godišnjica novog sajta - Srećno!

0

Comments

Add

Godišnjica novog sajta - Srećno!

January 25, 2011 General by vajner rudolf

  1. Na današnji dan je pre godinu dana počeo sa radom novi sajt "Srpska astrologija". Novi izgled, novi sadržaji i novi saradnici obeležili su uspešnu godinu zajedničkog rada učinivši ga modernijim, sadržajnijim i interesantnijim kako u zemlji tako i u inostranstvu. Zadovoljni su čak i oni koji su ga makar jednom posetili.
  2. Nadamo se da je ovo samo početak dugog i uspešnog rada i trajanja.
  3. Živeli!

Julijanski kalendar -

0

Comments

Add

Julijanski kalendar - "Stara Srpska Nova Godina"

January 13, 2011 General by vajner rudolf

Julijanski kalendar je proistekao iz reforme rimskog kalendara, uveo ga je Julije Cezar 46 pne., na snagu je stupio 45 pne. (709. ab urbe condita). Izabran je nakon konsultacija sa astronomom Sozigenom Aleksandrijskim, verovatno je zamišljen tako da aproksimira trajanje tropske godine poznate bar od Hiparhovog vremena. Redovna godina kalendara ima 365 dana, podeljene u 12 meseci; svake četvrte godine se dodaje prestupni dan. Tako julijanska godina ima prosečno 365,25 dana.

 

Mir Božji, Hristos se rodi!

0

Comments

Add

Mir Božji, Hristos se rodi!

January 07, 2011 General by vajner rudolf

  1. Kao datum Hristovog rođenja, 25. Decembar je uveden u IV veku, u vreme cara Arkadija. Ovaj datum hrišćanske crkve i danas poštuju s tim što se, prema Julijanskom kalendaru, 25. Decembar poklapa sa Gregorijanskim 7. Januarom , pa pravoslavne crkve i danas poštuju Julijansko vreme tog dana slave praznik Roždestva Isusa Hrista. Na Božić hrišćanske crkve slave dolazak Spasitelja ljudskog roda, koji je došao među ljude da im ukaže na vrednosti vere u ljubav, da ih izmiri sa Bogom koga su se odrekli počinivši prvi greh.

Srećna Nova Godina! - 2011.   Happy New Year!

0

Comments

Add

Srećna Nova Godina! - 2011. Happy New Year!

December 31, 2010 General by vajner rudolf

May the year 2011.

- Makes you so strong that nothing can disturb your peace of mind.

- To talk health, happiness and prosperity to every person you meet.

Astrokartografija

0

Comments

Add

Astrokartografija

November 18, 2010 General by vajner rudolf

U želji da što jednostavnijim rečima objasnimo i opišemo astrokartografiju, najbolje ćemo učiniti nazovemo li je geografskom astrologijom. Metoda nam omogućuje da otkrijemo na kom se području zemljine kugle uticaj planeta najsnažnije izražava, nezavisno od toga gledamo li kartu rođenja osobe ili pak neki drugi astrološki događaj.

 

Rimski papa na čelu svih hrišćana!?

0

Comments

Add

Rimski papa na čelu svih hrišćana!?

October 05, 2010 General by vajner rudolf

Papa priznat odavno

Na samitu u Raveni u oktobru 2007. svi učesnici, osim Rusa koji su napustili zasedanje, vatikanskom papi koji je i episkop Rima, priznali su pravo prvog među jednakim poglavarima i episkopima pomesnih pravoslavnih crkava.

Rimokatolički i pravoslavni bogoslovi su, na upravo završenom sastanku održanom 25.09.2010. u Beču, najavili napredak u približavanju te dve hrišćanske crkve, koje bi uskoro mogle da postanu "sestrinske“ i da priznaju papu za vrhovnog poglavara.

Genetički determinizam ili uloga gena u našem telu - Dr. Bruce Lipton

0

Comments

Add

Genetički determinizam ili uloga gena u našem telu - Dr. Bruce Lipton

September 16, 2010 General by vajner rudolf

Koliko ste puta čuli reči kao "to mi je u genima", naravno po tome verovanju ono ko si i što si je predodređeno genima. Pa kada čitate članke kao "sada znamo da nije samo naš izgled određen nego i naše ponašanje " i to se pripisuje genima koje ste dobili. Znači ultimativno uverenje je ako mogu razumeti gene, onda mogu zameniti sve one koji su loši i tako zameniti tvoje zdravlje da ono bude dobro. Lep je to i plemenit koncept koji je na kraju i odveo do projekta ljudskog gena. Na kraju imamo da nukleus koji je komandni centar po tome verovanju, jer svaka ćelija ima iste funkcije kao i mi sami, mi imamo organe za izvršavanje tih funkcija kao i ćelije gde se oni nazivaju organelama. To znači da i ćelija ima nervni sistem, koji je u suštini centar za upravljanje. Naravno po konvencionalnoj biologiji to je nukleus, on je mozak ćelije, a tu su svi geni. Svi geni su u nukleusu ćelije, a pošto geni kontrolišu ono što jesi onda bi nukleus predstavljao izvor kontrole. To nas dovodi do zaključka da je ekvivalent mozgu nukleus.Repetitio Est Mater Studiorum - II deo

0

Comments

Add

Repetitio Est Mater Studiorum - II deo

September 14, 2010 General by vajner rudolf

Vrlo često se vide konstrukcije ljudi koji su ili iz naučnog sveta ili misle da nešto o nauci znaju, kako je neverovatno ili nemoguće ili čudno razmišljanje o 'delovanju planeta na čoveka'. Pri tome u argumentaciju unose bezbrojne mehanizme koje poznaje fizika današnjice; od teorije gravitacije do elektromagnetske teorije. Pre nego što objasnimo princip na kojem se zasniva istinitost Astrologije, moramo jasno reći:

Repetitio Est Mater Studiorum

0

Comments

Add

Repetitio Est Mater Studiorum

September 13, 2010 General by vajner rudolf

Ponavljanje je majka učenja, zato ponavljajmo, ponavljajmo i stalno – ponavljajmo! Bez obzira znamo li napisati 10 logičnih rečenica o nečijoj natalnoj karti ili ne znamo čak ni poredak planeta, ako razmišljamo o Astrologiji uvek i bez izuzetka moramo imati na umu njene osnovne postavke. A pogotovo se tome moramo vraćati u slučajevima kada primetimo da su one zanemarene, pogrešno shvaćene ili se nedovoljno poznaju. Dnevno smo svedoci različitih slučajeva i zato na samim astrolozima leži odgovornost da strpljivo i sistematično ponavljaju stvari bez kojih Astrologija kao takva nema smisao.

Мајка Тереза

0

Comments

Add

Мајка Тереза

September 09, 2010 General by vajner rudolf

Мајка Тереза, рођена као Агнеса Гонџе Бојаџиy (алб. Agnesë Gonxhe Bojaxhiu), (Скопље, 26. август, 1910 – Калкута, 5. септембар 1997) је била часна сестра, рођена је у Скопљу y цинцарско - албанској католичкој породици, која је основала ред Мисионарке милосрђа и добила Нобелову награду за мир 1979. за свој хуманитарни рад. Мајка Тереза је збрињавала сиромашне, болесне, сирочиће и умируће у Калкути.

Petar Peca Popović - Stidim se

0

Comments

Add

Petar Peca Popović - Stidim se

July 27, 2010 General by vajner rudolfBlic 27. 07. 2010. - 00:02h

Pretučenog ne poznajem, ali u sebi danima ne mogu da savladam osećaj stida. Predsednik države, šef pendreka i profi udruženja mogu da osuđuju batinanje i da se zgražavaju nad napadom na nedužnog putnika javnog prevoza, meni privatno jedino ostaje da se stidim.

 

БИЦИКЛИЗАМ

0

Comments

Add

БИЦИКЛИЗАМ

July 01, 2010 General by vajner rudolfБицикл је настао је у Европи у 19. веку. Откриће бицикла није везано за одређену годину или конкретног изумитеља. Кроз историју је било више примера возила покретаних људском снагом. Особа која се спомиње као први возач бицикла је немачки барон Карл фон Драјс, који је 1817. године возио својеврсни бицикл на гурање. Старлијев модел бицикла из 1885. године се најчешће сматра првим модерним бициклом. Даљње побољшање било је увођење пнемуатских гума, 1888. године, које је увео Шкот Џон Данлоп. Од тада се основни концепт бицикла није битно мењао, осим што су данашњи бицикли далеко лакши за управљање и сигурнији.

Због релативно јефтине израде и доступности то је данас најраширеније превозно средство. Претпоставља се да данас на свету постоји преко 1.000.000.000 бицикала.

Grčka nudi ostrva u zakup da vrati dugove

0

Comments

Add

Grčka nudi ostrva u zakup da vrati dugove

June 26, 2010 General by vajner rudolf

Spekulacije o novim kriznim merama Atine
D. Milojković | 26. 06. 2010. - 00:02h

U nastojanju da otplati ogromne dugove Grčka odnedavno nudi na prodaju ili u dugotrajni zakup neka od svojih 6.000 suncem obasjanih ostrva, tako da će bogati i slavni sada lakše moći da ostvare svoje snove, tvrdi londonski „Gardijan“ i precizira da je jedno od mesta koja se nude na prodaju i deo ostrva Mikonos, koje spada u vodeće turističke destinacije u Grčkoj.

Od 6.000 grčkih ostrva samo 227 naseljeno.

Trećina ove oblasti je, naime, u vlasništvu grčke vlade, i ona sada traži kupca voljnog da obezbedi injekciju kapitala i da razvija luksuzni turistički kompleks. Potencijalni investitori, uglavnom Rusi i Kinezi, bacaju oko i na posede na ostrvu Rodos, navodi list i ističe da je među zainteresovanima za Rodos i Roman Abramovič, milijarder i vlasnik Fudbalskog kluba Čelsi.

Tragična smrt Bekima Fehmijua

0

Comments

Add

Tragična smrt Bekima Fehmijua

June 15, 2010 General by vajner rudolfBlic online, agencije | 15. 06. 2010. - 17:01h

Zvezda jugoslovenskog filma Bekim Fehmiju (74) nađen je danas mrtav u svom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, saznaje "Blic". To je Tanjugu potvrdio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Elvis Aron Presley –  zvali su ga

0

Comments

Add

Elvis Aron Presley – zvali su ga "Kralj rokenrola"

May 22, 2010 General by vajner rudolf

Rođen je u mestu Tupelo u državi Misisipi 8. januara 1935. u 04:35 kao blizanac a brat Jesse Garon Presley rođen 35 minuta pre njega je ubrzo po rođenju umro.

Pedofilija sve više uzima maha

0

Comments

Add

Pedofilija sve više uzima maha

May 19, 2010 General by vajner rudolfPedofilija
(grčki paidós - dete + filéó - volim, ljubim) je naziv za primarnu ili polnu privlačnost koju odrasle osobe osećaju prema deci. Osoba koja oseća takvu privlačnost se naziva pedofilom.

Većina stručnih medicinskih knjiga pedofiliju opisuju kao parafiliju ili mentalni poremećaj koji pogađa odrasle osobe ili starije adolescente.

Uran i Mesec na 29° znaka Riba

0

Comments

Add

Uran i Mesec na 29° znaka Riba

May 09, 2010 General by vajner rudolf

09. maj 2010. 22:00

Uran, simbol Astrologije i astrologa, i Mesec, koji ukazuje na aktuelnost na nebu, su na 29° znaka Riba što ukazuje na trenutnu verbalnu neaktivnost i ćutanje što je u simbolici znaka u kome se nalaze. Kraj znaka ukazuje na završetak jednog ciklusa a i sam stepen ukazuje na slično bez obzira što on predstavlja sublimaciju iskustava preko planete kroz određeni znak. Možda je u pitanju samo neka vrsta introspekcije u smislu punjenja "baterija" za nastupajući period jer će oba tela ubrzo ući u znak Ovna koji simbolizuje energiju i aktivnost.

Kako vi objašnjavate trenutnu poziciju ovih nebeskih tela?