Okupirajmo Vol Strit

0

Comments

Add

Okupirajmo Vol Strit

October 07, 2011 General by Ana

Kao dodatak na predhodni posting…izgleda da se stvari zakuvavaju u USA.

Pokret koji sebe naziva Okupirajmo Vol Strit protestvuje vec 3 nedelje u Nju Jorku. Interesantno je da neke TV mreze pokusavaju da ih ismeju…kao nemaju pojima sta hoce, to su neki neo-hipici, bukvalno prikazuju ih kao gomilu budala (posebno FOX).

Pokret se iz Nju Jorka kazu prosirio I na Boston I Los Andjeles, mada u lokalnoj stampi u LA nema ni spomena o njima, pa ne znam da li je pokret ovde marginaliziovan, ili stampa namerno ne zeli da im daje publicitet.

Satelit koji je pao na Zemlju

0

Comments

Add

Satelit koji je pao na Zemlju

September 22, 2011 General by Ana

Kazu da ce u petak ove nedelje, Nasin meteoroloski satelit, star 20 godina pasti na zemlju. Tezak je 6,5 tona. Vecina satelita ce izgoreti u dodiru sa atmosferom, ali neki komadi ce pasti i na povrsinu.

Mikrobi- novi oblik zivota

0

Comments

Add

Mikrobi- novi oblik zivota

December 03, 2010 General by Ana

Imam utisak da zivimo u zaista “interesantnim vremenima”.

Najveca ekonomska kriza u zadnjih 80 godina, rekordna nezaposlenost u vecini zemalja koja je prati, proliferacija informacija (wikileaks)  koja menja i redefinise ulogu i moc pojedinca, kao i opstu etiku, nove upotrebe/zloupotrebe medija o kojima tek ucimo, sve rasprostranjenija globalizacija “socijalnih mreza”, medjunarodno pravo izvrnuto naglavacke, itd.

Plemeniti metali

0

Comments

Add

Plemeniti metali

September 25, 2010 Astro Business by Ana

Danas je po prvi put zlato “probilo” barijeru od $1300 po unci (mada je nakon toga lako palo i sada je na oko $1297). Visoke cene zlata (bez obzira sta ko kaze) uvek govore o slabosti dolara, jer zlato i dolar su u obrnutoj korelaciji. Jako zlato, slab dolar i obrnuto.