Tomislav Nikolić štrajkuje glađu do raspisivanja izbora

April 18, 2011 General by vajner rudolf

Tomislav Nikolić štrajkuje glađu do raspisivanja izbora (Video)BETA - 16.04.2011 13:54
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da je stupio u štrajk glađu, koji neće prekinuti dok ne budu raspisani izbori.

"Ja od jutros ne uzimam vodu i hranu", rekao je Nikolić na mitingu naprednjaka ispred Doma Narodne skupštine i poručio okupljenima da prihvate njegovu odluku kao njegov poslednji način borbe za bolju Srbiju.

Nikolić je poručio da daje posljednju ponudu Borisu Tadiću da raspiše izbore ako se njemu nešto desi i istakao da je to njegov način, te da Srbija zaslužuje da joj se podnese žrtva.

On je ocenio da je taj čin čin "jedne normalne političke stranke", i da nisu ponudili rušenje Beograda, već svoje žrtve.

"Neka gleda (Boris Tadić) kako odlazimo jedan po jedan, neće dočekati da odemo svi, a Srbija zaslužuje da joj se prinese i po neka žrtva", naveo je on i najavio da će miting biti produžen danas i zamolio okupljene da ostanu sve vreme zajedno, da pokažu celom svetu "da mi možemo sve na naš način".

"Ovo (štrajk glađu) je moj način. Ja ne poznajem drugi, ne odobravam drugi i ne prihvatam drugi i bilo šta da želite da uradite pomislite šta bih ja uradio", poručio je Nikolić.

On je rekao da je SNS, iako mnogo jača stranka od Demokratske stranke, ponudio sve moguće ustupke vlastima za raspisivanje vanrednih izbora posle dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, ali da je od Borisa Tadića doživeo samo napade i najteže optužbe da ugrožava pravni poredak zemlje.

Natalni podaci za Tomu Nikolića su: 15.02.1952. u 12:57 Kragujevac. Znak Raka obuhvata XII, I i II polje a vladar Mesec se nalazi u IV polju u konjunkciji sa Saturnom koji vlada znakom Jarca koji se proteže, takođe, na tri polja: VI, VII i VIII.
Toma je upravo u trenutku tranzita Meseca koji vlada II poljem (hrana) i Saturna koji vlada VII poljem (politika) preko svojih natalnih pozicija iz IV polja (opozicija vlasti) i znaka Vage (politika) odlučio da štrajkuje glađu (konjunkcija Meseca i Saturna u opoziciji sa Jupiterom iz X polja (vlast) koji je njegov suvladar. Ovim činom se ugrožava zdravlje i život jer Saturn vlada VIII poljem (životna opasnost) u opoziciji sa Jupiterom koji vlada VI poljem (bolest) a oba u kvadratima sa Asc a prisustvo Urana vladara Sunca na Asc koji je suvladar VIII polja ukazuje na dramatičnost ove hirovite odluke.

Krajem prošle godine je tranzitni Neptun koji vlada X poljem bio na natalnom Suncu što je doprinelo da se kod Tome stvori lažna nada (Neptun) vezi osvajanja vlasti (Neptun vlada X poljem). Na trenutno loš period su ukazivali i loši tranziti preko Jupitera, koji je suvladar X polja i koji se u dugoj i teškoj opoziciji sa Saturnom, najpre Jupitera, onda Sunca i sada Marsa tako da se Toma u nezgodno vreme odlučio za pogrešan način borbe sa vlašću.

Comments 

 
+7 #7 strelica 2011-04-19 11:14
Kratak vest: "Samo u toku marta, svakoga dana je za 333.000 evra uvećavan javni dug države, pa su sada ukupna dugovanja dostigla iznos od 12,69 milijardi evra. U Vašingtonu, gde je u toku prolećno zasedanje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke, premijer Mirko Cvetković se dogovorio o novom četvorogodišnje m kreditnom aranžmanu od 800 miliona dolara. Ukupan javni dug zemlje je sada 39,8 odsto bruto domaćeg proizvoda i ostalo je još malo više od pet procenata do limita.


Kako cemo vratiti pare ako ne bude? Ne zelimo da budemo robovi, pa ce nam prezaduzise sadasnju i buducu decu, a i unuke koji se ce se tek roditi. Sve politiicari postaju suvisni i dosadni...
 
 
+6 #6 vajner 2011-04-19 11:06
Saturn je vladalac njegovog 8.polja(neprijate lji)

Mala ispravka: Saturn vlada VII poljem koje predstavlja otvorene neprijatelje.

Inače, ni u progresivnom horoskopu nije bolja slika. Egzaltirani Saturn u II polju u znaku Vage u opoziciji sa svojim suvladarima, Venerom u izgonu koja vlada MC i Merkurom iz VIII polja a zajedno u kvadratima sa Uranom koji je u izgonu u znaku Raka u XI polju ukazuju na sličan scenario koji očigledno nije mogao izbeći.
Egzaltirano Sunce iz znaka Ovna i IX polja u konjunkciji sa Jupiterom u trigonu sa Asc u Lavu simbolizuju veliki žar i ubeđenje da je u pravu ali opozicija Sunca i Jupitera sa Neptunom iz znaka Vage i III polja to negira.
 
 
-2 #5 2011-04-19 09:32
Toma je trenutno u drugom saturnovom povratku zato se preispituje i najstrozije kaznjava jer saturn u vagi donosi stroge kazne a prisustvo meseca govori da sam sebe kaznjava(licni vladalac) ,politicki gledano kaznjava svoj narod jer istovremeno vodi licnu i politicku borbu. Veoma los horoskop za politicara kao i za narod koji ima takve ljude u politici.Naravno da ce njegovi politicki protivnici iskoristiti njegovo kaznjavanje sebe u svoju korist. Saturn je vladalac njegovog 8.polja(neprijate lji)a upravo taj saturn ga je i naterao na sve kroz šta trenutno prolazi.Medjutim ovo ukazuje da je opasnot po njegovo zdravlje i zivot postojala i pre pocetka strajka gladju (saturn konjukcija mesec je teska bolest pa jos i neptun u konjukciji kao lecenje ). Zasto lezi bas u privatnoj bolinici? Zato sto je vec njihov pacijent. NEP u5.(lecenje mora da bude u vrhunso,privatn o).On svoje zdravstveno stanje koristi u svojoj ludoj politickoj igri.
 
 
+2 #4 vajner 2011-04-19 09:16
Ako pogledamo Tomin solar za ovu godinu možemo primetiti dosta teške aspekte. Saturn u I polju blizu Asc u opoziciji sa konjunkcijom Urana i Jupitera i Mesec iz X polja na MC u opoziciji sa stelijumom Venere, Plutona i Sev. čvora čine zajedno Veliki krst u kardinalnim znacima. I ovde se vidi da će posegnuti za radikalnim i fatalnim merama odbijanja hrane (Pluton vlada II poljem, Venera je hrana a vlada Asc i VIII poljem) i vode (Mesec u opoziciji sa Venerom i Plutonom) čime ugrožava svoj život (kvadrati sa Asc) radi postizanja ličnih političkih ciljeva (Asc u Vagi) i ostvarenja karijere (Saturn i Jarac simbolizuju prirodno X polje).
Fatalni ishod ovakvog čina će pokušati da spreče prijatelji i pristalice stranke koji simbolizuje stelijum Neptuna, Sunca, Marsa i Merkura iz znaka Vodolije u V polju koji čini trigone sa Mesecom i Saturnom a sekstile sa Plutonom i Venerom.
Taj stelijum je u kvadratu sa Fortunom iz VIII polja i znaka Bika što situaciju još više komplikuje.
 
 
+2 #3 maj 2011-04-18 20:26
Rak na scedentu je prepun brige i osecaja krivice za sve pa i za svoj narod i rak uvek pati.Toma pati uranom na ascedentu i postoji velika verovatnoca da se samoukine na naj bizarniji nacin.
U svakom slucaju ce stici do same ivice i tesko da ce ga neko u zemlji spasiti.
Tadic je njemu gazda kao i nama ili ti u njegovom horoskopu neptun konjukcija mesec tako ce ga i ovaj put slagati da ne trepne.
Mislim da je Toma sa njim imao vec neki dogovor i da ga je ovaj izradio a i tada se glupavi rak povukao i zrtvovao ,
puno retro planeta i ponovljenih gresaka mora da se pojede ziv zbog toga i da mu veliko zadovoljstvo prestavlja ova odluka da se samozrtvuje i samoukine ,
I ostace poznat po tome sto se samoubio preuzimajuci odgovornost za politicke promasaje na sebe.
 
 
-1 #2 Jovo 2011-04-18 19:26
Neznam mozda gresim ali ako Toma odleprsa ameri ce jednim udarcem ubiti dve muve tako se kaze narodski.Jedan konkurent njihovom pulenu manje a drugo ostavi ce Seselja jos u zatvoru jer im jos nije potreban u Srbiji.Kazem mozda gresim recite.
 
 
+3 #1 2011-04-18 17:20
Uz ovu Vlast ima i kiseonik da placamo...Ali Toma igra zrtvenog Jarca.Jer se toliko toga naobecavao.Pa da se sad prica kako on gladuje a ne sta je obecavao da sruzi Tadica.Te do kraja sedimo do raspisivanje izbora.Jer taj 18 .12.2011.Itd...Ima da nam spsi zivot.A redovni su do marta 2012.Tesko nama .Bolje svi da idemo u planine i da se ugledamo na Porodicu Bistrih Potoka.