Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 107

The Giant Panda

January 11, 2011 General by

Evo, za promenu, jedne malo vedrije teme. Ovaj astrološki blog kao da ima natalno 3. polje u Vagi, a Veneru u Vodoliji, pa se samo o politici (Vaga) priča (3. polje). Laughing

Šta bi u astrologiji simbolizovalo medvede, tačnije pande, kao jednu od vrsta? (Ipak blog ima i Ascendent u Devici Smile.)

Latinski naziv za pande ima značenje "crno-bela mačja šapa".

Pande su vrlo miroljubive, mirne, neagresivne; međutim, kad ih ljudi svojim ponašanjem iziritiraju, umeju da budu agresivne.

Hrane se bambusom.

Vrlo su popularne širom sveta jer bude emocije kod ljudi, pogotovo bebe pande.

Nastanjuju predele Kine. (Ništa bez politike... Laughing)

 

Comments 

 
0 #23 vajner 2011-01-14 14:47
Homo sapiens

Ova vrsta živi na planeti Zemlji od pre oko 200.000 godina pa do danas. Sredinom perioda koji obuhvata vreme od pre 400.000 godina i drugo međuledeno doba srednjeg pleistocena, (otprilike pre 250,000 godina), naglo se ubrzao razvoj mozga i veština izrade kamenog oruđa, čime su bili stvoreni uslovi za prelaz od Homo erectus ka savremenom čoveku.

Ako se sada nalazimo na početku ere Vodolije najverovatnije se Homo sapiens pojavio pre punih 10 ciklusa (10 x 12 x 2.000 = 240.000 godina) za vreme Vodolije jer Vodolija sa Uranom simbolizuje moždane funkcije.
 
 
+1 #22 strelica 2011-01-14 08:50
Nikola: Šta se jedino menja - menjaju se ere koje određuju šta postaje primarno za Čoveka ...Era Bika (poljoprivreda, novac) , Ovna ( Metali) , Riba (Religija, svest o onostranom, razvoj brodogradnje), Vodolije (nove ideje,nauka, tehnologija,raz voj komunikacija, brzina, letenje)...

Odlican odgovor...

E, steta je sto nismo u eri Ovna, volela bih da znam kakvi su metali u buducnosti...
 
 
+3 #21 Nikola 2011-01-14 08:32
A zašto se Čovek nije promenio kroz vreme, zašto je suštinski Čovek uvek isti, bilo koju epohu da pogledamo ?

Jednostavno zato što na Čoveka i danas i sutra i juče deluju 10 istih planeta Sunčevog sistema - Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton...

Njihovo dejstvo na čoveka je uvek isto.

Šta se jedino menja - menjaju se ere koje određuju šta postaje primarno za Čoveka ...Era Bika (poljoprivreda, novac) , Ovna ( Metali) , Riba (Religija, svest o onostranom, razvoj brodogradnje), Vodolije (nove ideje,nauka, tehnologija,raz voj komunikacija, brzina, letenje)...
 
 
+3 #20 vajner 2011-01-13 11:01
Zasto se kaze da je istorija uciteljica zivota!?

Gradivo se ne menja, samo se menjaju đaci.

Kao da se nesto promenilo iz perioda Grcke,Rima ili ti srednjeg veka?
Promenila se moda....doduse.


Promenila se forma a suština nije.

Covekovo bivstvovanje na ovoj planeti kada se uporedi sa nastankom zivog sveta na Zemlji uporedjuje se sa jednim treptajem oka!

#30 vajner 2010-09-07 13:38 ...Posmatrajući kroz realno vreme period od postanka svemira pa do danas i ako se Veliki prasak desio pre, recimo, jedne godine, čovek je star tek par sekundi...

Toliko su u krajnjem nebitne te silne katastrofe kojim nas bombarduju svakodnevno, sve se menja a opet ostaje isto!

Potrudimo se da nam životi ne budu sastavni delovi "crnih hronika". Uživajmo!
 
 
+2 #19 2011-01-13 10:32
Zasto se kaze da je istorija uciteljica zivota!? Kao da se nesto promenilo iz perioda Grcke,Rima ili ti srednjeg veka?
Promenila se moda....doduse.
Covekovo bivstvovanje na ovoj planeti kada se uporedi sa nastankom zivog sveta na Zemlji uporedjuje se sa jednim treptajem oka!
Toliko su u krajnjem nebitne te silne katastrofe kojim nas bombarduju svakodnevno, sve se menja a opet ostaje isto!
 
 
0 #18 Nenad 2011-01-12 16:46
Quoting Nikola:
Sada je malo kasno...kako se kaže "Ne goji se prase pred Božić"...


Kad smo već kod toga, ja sam ti pripremio tekstova za dve godine unapred, koliku sam inspiraciju imao... Da mali Amerikanci - lepše poređenje umesto prasića i gojenja - na vreme postanu mali Kinezi...
 
 
+2 #17 Nenad 2011-01-12 14:12
Quoting Silvija:
Pronadjite u sebi ljubav za ceo svet, nije to tako tesko :evosrce:


Možda je teže nego što mislimo...
 
 
0 #16 Nenad 2011-01-12 14:11
Quoting strelica:
Verovatno si pomislio na G-tacku...

E, Nenade, Nenade, dalje si nepopravljiv, isti kao pre (od astrosvastare).... Pozdravljam te. ;-)


Pozdrav i tebi, Strelice!
 
 
+3 #15 vajner 2011-01-12 09:59
Sta je to toliko jako vazno i vaznije od haosa u kojem svet gazi?

Za običan, normalan svet mnogo, mnogo toga je važnije jer da nije tako odavno bismo se istrebili sa ove naše lepe plave planete.
Da je teško, teško je naročito običnim ljudima ali da je tako bilo kroz vekove, bilo je. Dakle, suštinski se malo toga promenilo, i dalje se ratuje, ubija, osvaja, otima, siluje, pljačka, krade, tiraniše i još mnogo toga ali se takođe i voli, ljubi, neguje, poklanja, pomaže, uvažava, veruje, žrtvuje, uživa, crta, peva, svira itd, pa je u skladu sa tim potrebno i o pandama pisati kao i o stradalim pticama koje padaju sa neba jer je to integralni deo sveta koji nas okružuje pa zaslužuje našu pažnju.
Još ako o tome diskutujemo astrološkim rečnikom, razlog viže za uživanje.
Pa, uživajmo!
 
 
+5 #14 Nikola 2011-01-12 09:33
Vec sam se stvarno umorila od stalnih nagovestaja totalne kataklizme (2012).

Ako se Blog nalazi na sajtu Nikole Stojanovića, to ne znači da Teme Bloga treba da pokrećem samo ja - Svako ko se uloguje može, ima pravo, da pokrene bilo koju temu iz bilo koje oblasti života .
Dakle , ne vidim u čemu je problem ???

Takođe, teme koje me (nas) ne interesuju, njih ni ne čitam niti učestvujem u diskusiji....Tako se valjda i svi ostali ponašaju.

Dakle, pokrećite teme koje vas interesuju, čitajte i učestvujte u diskusijama u onim temama koje vas privlače i izazivaju znatiželju...

PS
Mundana - politička Astrologija je moj Astrološki hobi (jedan od ) i ja volim da pišem o tome. Druge teme me, što se Bloga tiče, previše ne interesuju...To je moj lični stav.
Privatno se bavim astrološkim istraživanjima raznih drugih tema - oblasti života, ali o tome ne volim da pišem na Blogu. Takve stvari čuvam za sebe i eventualno ih izložim na mojim predavanjima u školi Astrologije

PS2
Ovo mi liči na priču o Rok muzici u Srbiji...Kao, ostali muzički pravci su "ugušili" tu muziku....A da nije problem u tome što su Rokeri lenji i komponuju i snimaju jako malo albuma sa tom muzikom...!?

Oliver Mandić, na primer, za 30 godina"rada" je snimio samo 2 Albuma...itd...


Dakle, umesto da spinujete, pokrećite vaše teme, postanite aktivni i vredni
...šta drugo reći...