Svemir je stvorio Bog ili Fizika...?!

September 02, 2010 General by Nikola

U poslednjih nekoliko nedelja pojavile su se dve važne vesti u vezi Svemira, čiji smo i mi sastavni deo.

Prva vest je naučno saznanje da će se svemir stalno širiti, a druga vest je tvrdnja čuvenog naučnika Stivena Hokinga da Svemir nije stvorio Bog , već da je Veliki prasak  bio neizbežna posledica zakona fizike.

Šta kaže Astrologija ne te teme, kako Astrologija objašnjava ove dve teze ?

Svemir ?e se stalno iriti

U Astrologiji Svemir je predstavljen znakom Riba kojim vladaju dve planete Neptun i Jupiter. Neptun sigurno simbolie Beskrajnost svemira, a Jupiter , koji simbolie irenje i ekspanziju, da ?e se Svemir stalno iriti.

Stiven Hoking: Bog nije stvorio univerzum

Svemir u Astrologiji simbolie znak Riba, a vladar znaka Riba, Neptun, koja u Astrologiji simbolie samog Boga - preko planete Neptun, ?ove?anstvo je dolo do svesti o postojanju Boga i Boije energije i njegovog uticaja.....Dakle, ovog puta, veliki nau?nik nije u pravu...

ta vi mislite ?


Comments 

 
0 #36 vajner 2010-09-08 13:54
"Исак Њутн je био енглески физичар, математичар, астроном, алхемичар и филозоф природе, који је данас за већину људи једна од највећих личности у историји науке".
"Током 1690-их година Њутн је написао већи број религиозних трактата (расправа) бавећи се буквалним тумачењима Библије".
"Манускриптoм Џону Локу он оспорава постојање светог Тројства".

Neptun u Strelcu ukazuje na potrebu za višim religijskim ili filozofskim vrednostima. Bio je filozof.

Jupiter u Ribama je vizionar snažne intuicije, interes za metafiziku (istraživanje prvih i najviših principa prirode i saznanja) i velika duhovnost.

Međutim, Jupiter je u konjunkciji sa Saturnom koja sa egzaltiranim Uranom iz I polja u Škorpiji čini skladan trigon a svi zajedno sa Suncem iz III polja u znaku Jarca čine moćan bisekstil (Sunce je ovde žižna tačka i čini ga opreznim, odgovornim, praktičnim sa izvanrednim rezonovanjem, direktnim, gordim i ambicioznim.
 
 
+5 #35 Nikola 2010-09-08 11:23
A Njutn, sa Jupiterom u znaku Riba, i Neptunom u Stelcu svakako je znao šta priča...
 
 
+1 #34 Fairy 2010-09-08 10:25
Jednom je jedan prijatelj zapitao Njutna da li veruje u vaskrsenje. Ovaj mu je sa najvecom ozbiljnoscu odgovorio da veruje. Kad ga je zapitao kako ce to biti, naucnik je umesto odgovora uzeo u saku opiljke od gvozdja koje je tom prilikom strugao turpijom, bacio na zemlju u prasinu, izgazionogama i zapitao prijatelja: Ko ce to ponovo da skupi? Sagovornik je na to slegao ramenima i sumnjivo zavrteo glavom. Naucnik je uzeo u ruke jak magnet i nadneo ga nad prasinu. U tom casu prasina kao da ozive i iz nje se izdvojise svi opiljci i nahvatase se na magnet. "Onaj koji je ovom mrtvom predmetu darovao ovakvu silu, vaskrsnuce nasa umrla tela iz zemlje", rekao je Njutn svojim prijateljima i time zavrsio diskusiju o vaskrsenju mrtvih.
 
 
-2 #33 vajner 2010-09-08 08:14
#31 Nenad 2010-09-07 18:51
Svemir (Neptun) je stvorio Bog (Neptun) - igrajući se fizikom (Vodolija)...


U redu, samo definiši Boga i objasni kako je on to uradio? Pomoću fizike? Nema šanse jer jedno negira drugo. Liči mi na koketiranje religije sa naukom.

Kratko i jasno...

Kratko jeste, jasno nije.
 
 
0 #32 Nikola 2010-09-08 00:32
Svemir (Neptun) je stvorio Bog (Neptun) - igrajući se fizikom (Vodolija)...

Kratko i jasno...
 
 
+4 #31 Nenad 2010-09-07 18:51
Svemir (Neptun) je stvorio Bog (Neptun) - igrajući se fizikom (Vodolija)...
 
 
-3 #30 vajner 2010-09-07 13:38
#27 Silvi 2010-09-07 06:47
Jos jedna zanimljivost u vezi Neptuna Bog, duhovnost,Neptu n je iznad svake nase definicije i ako nekom nije dato da se u zivotu susretne sa njegovom manifestacijom cuda, to ne znaci da ga treba negirati.


Bog kao personifikacija duhovnosti i ideala kome treba težiti, da, bez imputiranja ideje stvaraoca materijalnog sveta. Ne treba mešati materijalno od duhovnog. Obzirom da je stvaranje sveta još uvek misterija za nas ne treba to po automatizmu poistovećivati sa Bogom. Čovek još nije na tom nivou kada će sa sigurnošću reći pravu istinu nastanka univerzuma. Posmatrajući kroz realno vreme period od postanka svemira pa do danas i ako se Veliki prasak desio pre, recimo, jedne godine, čovek je star tek par sekundi. Priznaćete da je to malo vremena da se spozna prava istina.
 
 
-1 #29 vajner 2010-09-07 11:57
Ako imaš loše popove i sveštenike ( i loš ogranak hrišćanstva), to ne znači da je sama religija loša...

Nikad nisam bio niti ću biti protiv religije dok je ona na putu duhovnosti i dok njome oplemenjuje narod. Naprotiv, religija u dobroj meri treba da bude lider u tome. Tragedija je to što se dešava sa našim sveštensvom (i ne samo našim) u poslednje vreme. Najmanje bi kod njih to čovek očekivao. Zar kod njih koji su "božji emisari?" Bog i Đavo u istom čoveku, verskom ideologu?! Neshvatljivo! Ej, Neptune, Neptune, šta nam to radiš?!!!
 
 
-1 #28 vajner 2010-09-07 11:41
Egzaltacije ne znači (samo) Najpozitivniji uticaj , već NAJJAČI uticaj (najjače dejstvo) određene planete - a svaka planeta ima svoje pozitivne i negativne osobine...

Međutim, mišljenja sam da je i malefik u egzaltaciji pozitivan, doduše ne kao benefik ali je daleko od lošeg i tragičnog.

Obzirom na posledice komunističkog perioda svuda u svetu mislim da nije u pitanju egzaltacija Neptuna već je u pitanju iluzija i obmana naroda u prikrivenoj formi.
 
 
+6 #27 2010-09-07 06:47
Jos jedna zanimljivost u vezi Neptuna (Bozija pomoc) u 3 polju (na putu) u Skorpiji (kad je bio zivotno ugrozen) u opoziciji sa Jupiterom (u inostranstvu). Moj muz, sa par prijatelja,u Austriji,cica zima,na autoputu. Pokvarena kola,noc,oni bespomocni rese da sacekaju jutro.Pocinju da spavaju u izuzetno hladnim kolima (mozda ne bi docekali jutro).Odjednom ih budi covek,stranac i nudi im pomoc.Zbrinjava ih i kaze im - legao sam da spavam i u snu mi je neki glas rekao da je na tom tacno odredjenom mestu (van grada)nekome potrebna pomoc.Ustao sam i krenuo ka vama.Moj muz se seca da im je samo rekao da je izuzetan vernik i da je pripadnik Mormonske religije, sto je u sustini nebitno. Bog, duhovnost,Neptu n je iznad svake nase definicije i ako nekom nije dato da se u zivotu susretne sa njegovom manifestacijom cuda, to ne znaci da ga treba negirati.