БИЦИКЛИЗАМ

July 01, 2010 General by vajner rudolfБицикл је настао је у Европи у 19. веку. Откриће бицикла није везано за одређену годину или конкретног изумитеља. Кроз историју је било више примера возила покретаних људском снагом. Особа која се спомиње као први возач бицикла је немачки барон Карл фон Драјс, који је 1817. године возио својеврсни бицикл на гурање. Старлијев модел бицикла из 1885. године се најчешће сматра првим модерним бициклом. Даљње побољшање било је увођење пнемуатских гума, 1888. године, које је увео Шкот Џон Данлоп. Од тада се основни концепт бицикла није битно мењао, осим што су данашњи бицикли далеко лакши за управљање и сигурнији.

Због релативно јефтине израде и доступности то је данас најраширеније превозно средство. Претпоставља се да данас на свету постоји преко 1.000.000.000 бицикала.

Због чињенице да у поређењу с другим уобичајеним превозним средствима (нпр. аутомобилом) далеко мање опасан по загађење околине а уједно врло позитивног учинка на здравље људи који возе бицикле, бројни градови осигуравају за бициклисте различиту инфраструктуру која им олакшава вожњу: одвојене бициклистичке стазе, посебна места за одлагање бицикала, делове града у које је могуће доћи искључиво бициклом или пешице, итд.

Данас је бициклизам стандардни олимпијски спорт у неколико дисциплина. Постоји и одређен број бициклистичких дисциплина које нису у олимпијском програму.

Треба напоменути да постоји доста категорија

  1. Екстремни бициклизам (BMX)
  2. Циклокрос
  3. Брдски бициклизам (MTB)
  4. Друмски бициклизам
  5. Велодромски бициклизам
  6. Лежеће бицикло

Ово су најраспрострањеније категорије. Постоје различите трке за сваку категорију. За сваку су потребне другачије вештине, опрема и бицикли.

Према истраживању научника, професионални бициклизам (Тур де Франс, Ђиро д'Италија) је најнапорнији спорт а следи га триатлон.

Анализирајући хороскопе славних асова бициклизма може се приметити са већина има конјункцију Меркура (бицикл) и Сунца (врхунски, славан, шампион), често је комбинацији Марс (активност, спорт) а такође и Сатурн (спартанска издржљивост).

Алфредо Бинда (11.8.1902. Италија), први вишеструки шампион у бициклизму, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Лава.

Анђело Фаусто Копи (15.9.1919. Италија), легендарни ас звани „шампион шампиона“, има стелијум Сунца, Венере, Меркура и Сатурна у знаку Девице и стелијум Марса, Јупитера и Нептуна у знаку Лава.

Ђино Бартали (18.7.1914. Италија), вишеструки победник Ђиро д'Италија и Тур де Франс, има стелијум Сунца, Меркура и Нептуна у знаку Рака.

Рик Ван Стенберген (9.9.1924. Белгија), троструки светски шампион, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Девице.

Еди Меркс (17.6.1945. Белгија), највећи и најуспешнији бициклиста свих времена, петоструки победник Ђиро д'Италије и Тур де Франса, победник Вуелте а Еспања, светски шампион и као аматер и као професионалац, има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Близанаца и Марса у квадрату са Плутоном и секстилу са Сатурном.

Ли Еванс (14.2.1977. Аустралија), победник многих значајних трка, има конјункцију Меркура и Марса у Водолији.

Грег ЛеМонд (26.6.1961. САД), троструки победник Тур де Франса и двоструки светски шампион има конјункцију Сунца и Меркура у знаку Рака у секстилу са конјункцијом Марса и Плутона.

Јоп Зотемелк (3.12.1946. Холандија), славни победник многих великих трка и светски шампион, има конјункцију Сунца и Марса у знаку Стрелца и стелијум Меркура, Венере и Јупитера у знаку Шкорпије, конјункција је у тригону са конјункцијом Сатурна и Плутона у знаку Лава а стелијум је у квадрату са Сатурном и Плутоном.

Александар Колобнев (4.5.1981. Русија), успешни руски шампион, има стелијум Меркура, Венере, Сунца, Месеца и Марса у знаку Бика и конјункцију Сатурна и Јупитера у знаку Ваге.

Рајмон Пулидор (15.4.1936. Француска), чувени бициклиста кога су звали „вечити други“ јер је три пута био други а пет пута трећи на  Тур де Франсу, има стелијум Марса, Урана, Меркура и Сунца у квадрату са Плутоном.

Жак Анкетил (8.1.1934. Француска), три пута победио на Тур де Франсу, два пута на Ђиро д'Италија и једном на Вуелта а Еспањи, има комјункцију Сунца и Меркура у знаку Јарца и стелијум Марса, Сатурна и Венере у знаку Водолије.

Comments 

 
+3 #7 2010-07-02 22:29
Vrhunski rezultati su direktna posledica dopinga. S obzirom da Neptun simbolizuje lekove (što primarno sredstva za doping i jesu - lekovi za lečenje bolesti a u sportu se zloupotrebljava ju) onda recimo Armstronogov horoskop uopšte ne treba da čudi - stelijum Sunca, Plutona i Venere trigon sa konjunkciom Neptuna i Jupitera - vrlo srećno skrivanje dopingovanja..
 
 
0 #6 vajner 2010-07-02 09:03
Interesantno da se juče popodne na kanalu Explorer prikazivao dokumentarni film o jednom engleskom biciklisti koga su snimali na čuvenoj trci Race Across America gde je start na zapadnoj obali a cilj na istočnoj i koja je dužine preko 3.000 milja. U pitanju je biciklista (Sunce konjunkcija Merkur) u zrelijim godinama (Sunce, Merkur u kvadratu sa Saturnom), trka je izuzetno duga (Sunce, Merkur u kvadratu sa Jupiterom) i iscrpljujuća (Jupiter opozicija Saturn) pa je bio na iskušenju da prekine trku (Sunce, Merkur kvadrat Uran). Iscrpljen je bio i što je bio neispavan zbog neprekidne vožnje a mnogo mu se spavalo (Sunce, Merkur u trigonu sa Neptunom i Saturn u inkonjunkciji sa Neptunom).
 
 
0 #5 vajner 2010-07-02 08:41
Da, ima dosta asova vrednih pomena kao što je Georges Ronsse iz Belgije, dvostruki svetski šampion i pobednik mnogih značajnih trka koji ima stelijum Merkura, Sunca, Venere i Saturna u znaku Riba, ili Jan Jenssen iz Holandije, koji je bio svetski šampion, pobednik Tour de France, Vuelta a España i dosta važnih trka, koji ima stelijum Merkura, Saturna i Jupitera u sekstilu sa konjunkcijom Marsa i Venere, itd. Ima ih mnogo i nije moguće niti potrebno sve nabrajati.
 
 
0 #4 2010-07-01 22:04
A Induraina (5x pobednik na Touru i 2x na Giru), kao i Armstronga (7x pobedio na Touru ali žešće dopingovan) nisi uzeo u razmatranje?
 
 
0 #3 vajner 2010-07-01 12:09
http://www.sports-pictorial.fotopic.net/p59369978.html
 
 
0 #2 vajner 2010-07-01 11:38
http://www.vizioshop.com/proizvodi_big/41000/41488.jpg
nekad...

http://static.mojnet.com/foto/bmw-bicikl/1498/1313/59484.jpg
... i sad
 
 
0 #1 vajner 2010-07-01 10:13
28.6.2010.
Тренутно на небу је конјукнкција Сунца и Меркура што може значити добро време за рађање шампиона у бициклизму.
Обзиром да је наведена конјункција део опасног Великог крста у чији састав улазе и Плутон, Сатурн и конјункција Јупитера са Ураном, бициклистима се саветује да избегавају велике туре (Јупитер) јер исрпљују (Сатурн) што може узроковати нагле прекиде (Уран) са трагочним последицама (Плутон). Боље је енергију утрошити рекреативном вожњом бицикла (конјункција Сунца и Меркура и секстилу са Марсом).