Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 92

General David Petraeus

June 02, 2010 General by

Ako Amerika uđe u Veliki Rat 2012-te, postoji mogućnost da ljudi izaberu generala za predsednika.  U tom slucaju David Petraeus bi imao dobre šanse.

http://en.wikipedia.org/wiki/Petraus

Nikola se verovatno već oblizuje da je ovo još jedna Škorpija :)

Šta mislite?

Comments 

 
0 #5 2010-06-24 15:03
A evo i te nuklearne o kojoj ste govorili!

http://www.youtube.com/watch?v=rb3DPJNraMc&NR=1
 
 
0 #4 Nikola 2010-06-24 00:17

Петреус нови командант у Авганистану

Обама сменио генерала Мекристала, због омаловажавања потпредседника и тима за националну безбедност
Барак Обама Фото Бета

Од нашег сталног дописника

Вашингтон, 23. јуна – Председник Обама је разрешио дужности генерала Стенли Мекристала, свог главнокомандују ћег у рату у Авганистану, и на његово место поставио генерала Дејвида Петреуса, шефа Централне команде и бившег команданта у рату у Ираку. Образлажући ту одлуку после састанка Ратног савета за Авганистан, председник је рекао да понапшање смењеног гнерала није било „по стандардима” једног високог официра и да је подрило цивилну контролу над војском.

Смену је Обама увио у форму „прихватања оставке”, изговорио много лепих речи о Мекристалу, али и нагласио да са се са овом сменом команданта не мења и политика. Упозорио је такође да неће „толерисати поделе” (што је адресирано и на његово окружење), и подсетио да је „нација у рату”.

Тиме је окончана дводневна афера и политичка драма створена после објављивања текста са Мекристаловим несмотреним изјавама и коментарима датим једном овдашњем магазину, у којима ниподаштава цео тим за националну безбедност, па донекле и самог председника.

Пре тога генерал Мекристал је имао полусатни рапорт код свог врховног команданта и сасвим сигурно не баш пријатне разговоре у Пентагону, са секретаром за одбрану Робертом Гејтсом и начелником Здруженог генералштаба адмиралом Мајком Маленом.

Да је његов положај висио о танком концу, било је јасно већ јуче, по интонацији одговора председниковог саветника за штампу, на питања новинара у Белој кући. „Генерал је починио огромну грешку”, рекао је Роберт Гибс. „Значајна грешка”, оценио је и секретар за одбрану Роберт Гејтс, који се иначе сматра генераловим савезником и пријатељем.

Избор Петреуса је, према првим реакцијама, „најбољи могући”, с обзиром на његово искуство главнокомандују ћег из Ирака и на чињеницу да то обезбеђује континуитет и у сарадњи са савезницима. Као шеф Централне команде, Петреус је био надређен Мекристалу.

Овде је био очигледан консензус, да је „генерал прешао преко црте”, ниподаштавајући цивилни ланац командовања и кршећи тиме темељни принцип сваке војске – принцип субординације.

Он се за наводе који су му приписани у тексту „Ролинг стоуна” извинуо, али ништа није порекао, што је, уз изјаву уредника тог магазина, да му је текст пре објављивања предочен ради провере веродостојности , била отежавајућа околност. Мада је, како се сматра, велика грешка и што је као главни војник уопште пристао да једног новинара има у свом непосредном окружењу пуних месец дана.
 
 
0 #3 Nikola 2010-06-03 09:55
Ima retrogradni Uran na 18.stepenu Raka..

A tu su bili Saturn i Mesec kada se desila Hirošima...Užas.
I Putin tu ima Uran, na istom stepenu.
 
 
+1 #2 VENUS 2010-06-03 09:47
Leleeeeee..
Ima retrogradni Uran na 18.stepenu Raka..
 
 
+3 #1 Nikola 2010-06-02 12:58
Uran ušao u znak Ovna - ko o čemu, Astrolozi (Uran) o ratu (Ovan)...E baš si nas obradovao temom...

A Amerika sigurno "neće biti u tom" ratu (kad bi se zezali)...Oni će ga i organizovati...

A Obama sakuplja sve same Škorpije oko sebe...baš veselo. "Blago njemu" (donose mu "dobru" energiju) , a i ostatku sveta.