Pedofilija sve više uzima maha

May 19, 2010 General by vajner rudolfPedofilija
(grčki paidós - dete + filéó - volim, ljubim) je naziv za primarnu ili polnu privlačnost koju odrasle osobe osećaju prema deci. Osoba koja oseća takvu privlačnost se naziva pedofilom.

Većina stručnih medicinskih knjiga pedofiliju opisuju kao parafiliju ili mentalni poremećaj koji pogađa odrasle osobe ili starije adolescente.

Izraz pedofil se također kolokvijalno koristi za označavanje odrasle osobe koga seksualno privlače adolescenti ili osobe mlađe od zakonskog ograničenja seksualne zrelosti, kao i osobe koje su optužene ili osuđene za kaznenda dela koja se vezuju uz seksualno zlostavljanje dece ili dečju pornografiju.

U poslednje vreme smo svedoci sve češćih naslova u štampi: "Vladika Pahomije homoseksualni pedofil", "Taksisti osumnjičenom za pedofiliju pritvor od 30 dana", "Voditelj priznao da je snimao devojčice", "Taksista pedofil osumnjičen i za blud" a toga je bilo i ranije. Setimo se samo koliko se pisalo o pomenutom Pahaomiju.

Kako se to vidi u horoskopu osobe sklone pedofiliji?

Comments 

 
0 #14 vajner 2010-05-25 21:48
Mislim da ljubav i seksualnost generalno idu uz V polje. Prateći seksualnost kroz VIII polje a preko vladara Plutona dolazimo do fobija i opsesija i sve što je nepoznato, potisnuto i nesvesno čak i do zločina dok preko VIII polja i Škorpije kao prirodnog VIII polja dolazimo do osvetoljubivost i, tajanstvenosti, nasilništva, strasti i smelosti a sve zajedno je u vezi sa instinktom smrti. U slučaju poremećenog seksualnog nagona lako se dolazi do seksualnog incidenta u šta se ubrajaju pedofilija pa čak i nekrofilija.
Međutim, sve ovo ne treba gledati pojednostavljen o već kompleksno u sklopu celog horoskopa pa tu treba uključiti i XII polje koje između ostalog prikazuje i naše slabosti i mane.
 
 
0 #13 Hajkula 2010-05-25 17:00
Quoting vajner:
#
Mislim da je u ovom slučaju konjunkcija Sunca i Merkura malo negativnija nego inače jer se događa u VIII polju negativnih seksualnih sklonosti pa inteligencija sama po sebi nema socijalni kvalitet


Ovaj podvuceni deo, ne razumem sta si hteo da kazes. Kako mislis, VIII kuca, kuca negativnih seksualnih sklonosti? (U kojoj kuci su pozitivne seksualne sklonosti?)
 
 
0 #12 vajner 2010-05-24 22:54
#10 hajkula 2010-05-24 21:50
A to sunce sa merkurom je ipak inteligencija, prakticna inteligencija, sposobnost da se snadje, neka vrsta slatkorecivosti ...
Konjunkcija Sunca i Merkura, pa i taj spaljeni merkur, daje crtu prakticnosti. Kada su odmaknuti, onda je osoba sklonija duhovnosti.


Mislim da je u ovom slučaju konjunkcija Sunca i Merkura malo negativnija nego inače jer se događa u VIII polju negativnih seksualnih sklonosti pa inteligencija sama po sebi nema socijalni kvalitet a i oba tela su u kvadratu sa Hironom iz V polja u Ribama i ako tome dodamo opoziciju Hirona sa Plutonom iz Device dobijamo T-kvadrat sa žižnom tačkom u pomenutoj konjunkciji.
Inače Merkur sam po sebi ne daje duhovnost jer je suviše površan i nestalan za tako nešto. Pre će biti da je duhovit, vispren i rečit.
 
 
0 #11 Hajkula 2010-05-24 21:58
Venera u biku, a inace je vladar njegovog asc. pa dobija na znacaju, ima izuzetnu potrebu za neznim dodirima, za mazenjem. Sunce, merkur a u 90 sa plutonom, pa otac tiranin, mentalni sadista, kasnije i sama osoba. Uz jos malo patologije, pa su moguca i fizicka zlostavljanja. Mesec u ovnu? Ni majka nije bas nezna osoba. Ona podstice, hrabri. Recimo da sin sto pre odraste, prevazidje oca, bude veci muskarac od oca.
 
 
0 #10 Hajkula 2010-05-24 21:50
To sto se zove kombustirana, spaljena planeta, to je konjunkcija sa Suncem. U ovom primeru je Merkur. Ne bih se slozila sa tobom da je tu problem. Kvadrat sa Plutonom je veoma los aspekt. Zato problem. A to sunce sa merkurom je ipak inteligencija, prakticna inteligencija, sposobnost da se snadje, neka vrsta slatkorecivosti ...
Konjunkcija Sunca i Merkura, pa i taj spaljeni merkur, daje crtu prakticnosti. Kada su odmaknuti, onda je osoba sklonija duhovnosti.
 
 
0 #9 vajner 2010-05-23 21:50
Hajkula, slažem se sa tobom.
Što se tiče odnosa sa devojčicama mislim da se to može delimično videti kroz poziciju Meseca. Mesec i Saturn su vladari ose roditelja pri čemu se Mesec nalazi u znaku izgona Saturna što je loše jer sve to ukazuje na probleme u porodici, tj. između majke i oca. Mesec je u znaku egzila Venere a Venera koja vlada Ascendentom je u znaku kojim vlada Mesec pa je on osećao da mu majka na neki način nedostaje i da krivicu vidi u ocu.
Možda se problem može razumeti kroz konjunkciju Merkura i Sunca pri čemu Merkur (dečak) kombustiran od Sunca (otac) ukazuje na probleme sa ocem u detinjstvu (oba tela u Blizancima). Moguće je da ga je to usmeravalo prema dečacima.
 
 
0 #8 Hajkula 2010-05-23 00:32
vajner, lakoca ostvarenja: sunce u blizancima jos konjunkcija merkur pa sekstil mars; kvadrat pluton, zle namere

to je osveta (zbog loseg iskustvo iz detinjstva)

venera trigon saturn, devojcice nije dirao, da li se identifikovao sa njima?)
 
 
0 #7 Hajkula 2010-05-22 06:33
Pedofili imaju gadjenje prema seksu i potrebu za njim. Vecina se zadovoljava gledanjem, pipanjem, poljupcima. Do seksualnog cina dolazi redje, posle dugog cekanja i priprema.
Dve vrste pedofila: oni koji imaju tu neku po nama uvrnutu, egzaltiranu potrebu za cistotom (lepo je cisto,nevino,sa vrseno) i oni koji uz to imaju i elemente zlostavljanja (i sami u proslosti imaju slicna iskustva). Kroz istoriju je poznato da je uvek bilo pedofila a u Holandiji imaju parlamentarnu stranku !!!! (da li 1, 2-3 clana, ne bitno ali su u parlamentu!!!). Treba li da im ,,priznamo slobodu,,???
 
 
0 #6 vajner 2010-05-21 08:35
Venera, vladar Ascendenta, je u VIII polju u Biku na opasnom 22° u kvadratu sa Uranom, vladarom V polja, ukazuje na seksualnu izopačenost sa mogućnošću ubistva.
Merkur, vladar XII polja podsvesti i nagona, kombustiran u VIII polju u sekstilu sa Marsom iz VI polja u Ovnu na 8°, ukazuje na sklonost ka pedofiliji i drugim seksualnim nastranostima do nekrofilije.
Veza između V i VIII polja se ogleda preko recepcije Venere vladara VIII polja i Saturna suvladara V polja, dakle, Eros i Tanatos u trigonu koji simbolizuje lakoću ostvarenja svojih zlih namera.
Ako se doda da je konjunkcija Sunca i Merkura iz VIII polja u teškom kvadratu sa Plutonom na 3° iz Device koji je prirodni vladar VIII polja, slika njegovog izopačenog profila se upotpunjuje.
 
 
0 #5 vajner 2010-05-20 19:55
Da ova nastranost nije nimalo naivna može se videti iz horoskopa serijskog ubice koji je otimao mlade dečake, seksualno ih zlostavljao, silovao i na kraju ubio. Njegovi podaci su: 21.05.1960. 16:34 Milwaukee, USA.