Dejvid Kameron - novi britanski premijer

May 14, 2010 General by nina

Dejvid Vilijem Donald Kameron rođen 9. oktobra 1966. u Londonu, premijer je Ujedinjenog Kraljevstva od maja 2010. Nalazi se na čelu Konzervativne stranke. Kameron je poslanik u donjem domu od 2001. kao predstavnik izborne jedinice Vitni. Vođa opozicije je postao 2005, a pre toga je bio ministar obrazovanja, a još pre toga je bio ministar obrazovanja u senci.


Kameron je studirao filozofiju, politiku i ekonomiju na Univerzitetu u Oksfordu. Nakon studija priključio se odeljenju za istraživanje u Konzervativnoj stranci a zatim je bio i specijalni savetnik Normana Lamonta, kancelara blagajne a zatim i Majkla Hauarda, visokog zvaničnika i vođe Konzervativne stranke. Bio je direktor korporativnih poslova u Karlton Komjunikejšns sedam godina.

Prvi put se kandidovao na izborima 1997. u izbornoj jedinici Staford ali je izgubio. Na sledećim izborima, 2001. kandidovao se za mesto poslanika za Vitni u Oksfordširu i pobedio. Dve godine kasnije je dobio priliku da sedi u prvom redu opozicionih poslanika i imao je važnu ulogu u koordinaciji politike na izborima 2005.

Postao je vođa Konzervativne stranke na stranačkim izborima 2005. godine pobedivši Dejvida Dejvisa. Njegovim izborom konzervativci su po anketama i istraživanjima prvi put u deset godina bili ispred vlade Tonija Blera, i iako je izborom Gordona Brauna za premijera njihova podrška ponovo opala, to je trajalo kratko i nakon toga Konzervativna stranka je bila u konstantnoj prednosti. Na izborima 2010. stranka je osvojila najveći broj poslaničkih mesta ali ne i većinu što je rezultiralo u prvoj koalicionoj vladi nakon Drugog svetskog rata sa strankom Liberalne Demokrate sa Kameronom kao premijerom.

Oženjen je Samantom Šefild i ima troje dece, od kojih je jedno preminulo.

Rođen je:  9. OKTOBAR  1966. god.  London  6:00 am

Comments 

 
+2 #4 vajner 2010-05-14 16:42
Saturn, suvladar V polja, u konjunkciji sa Hironom i Lilitom iz VI polja u Ribama, u opoziciji sa vladarom V polja Uranom koji je u konjunkciji sa Plutonom iz XII polja u Devici može ukazivati na sklonost ka tajnim ljubavnim aferama koje se uspešno kriju od javnosti (sekstil Plutona i Urana sa Neptunom iz II polja u Škorpiji) i postoji mogućnost da se neke pare tu “muvaju”. Neptun iz II polja u Škorpiji u opoziciji sa severnim čvorom iz VIII polja u Biku može značiti da su to tajne pare od drugih ili neka vrsta ilegalnog kredita.
 
 
0 #3 popic 2010-05-14 13:48
Hej i ja sam roden isto 09.10.1966 ali u 02:50!Mozda i ja postanem neki premijer
 
 
+2 #2 VENUS 2010-05-14 08:53
Kameron je direktni potomak Kralja Vilijema IV i jedne od njegovih ljubavnica,nema pravo na britanski presto,ali je time i rodjak kraljice Elizabete II.Supruga mu takodje ima plemenito poreklo.
Doveli ga njegovi,tj.bogati da zastiti vec bogate - Jupiter u Lavu u 10 polju...
A on hladan ko led tj.metal,dupla Vaga,sa Venerom na stepenu Vage u prvom polju...sve ce da sarmira,a radice za svoje...
 
 
+8 #1 Nikola 2010-05-14 08:17
Ovi englizi su postali neozbiljni...posle smotanog Gordona Brauna koji je jedino uspeo da ima jako loše odnose sa Rusima (za razliku od mudrih Nemaca čiji trenutni odnosi sa Rusima su odlični), ovaj novi je doveden da "poradi na jačanju privrede, zapošljavanju ljudi i jačanju ekonomije".

A horoskop mu govori sve suprotno od toga

U 6.polju (posao nacije, zapošljavanje)i ma Saturn u Ribama (baš će sa ovim položajem da poveća zaposlenost Britanaca) a 12.polju u znaku Device - nema (12.polje) posla (Devica)...

A što se tiče ekonomije , u 2.polju Neptun u kvadratu sa Marsom ...veselo...U tom polju je i Merkur (štampati) kvadrat Jupiter - puno para...dakle, sleduje im i velika inflacija...Ponavlja se loš aspekt iz natalnog horoskopa Ujedinjenog Kraljevstva, gde imaju Neptun u 2.Polju u Škorpiji u opoziciji sa Marsom u Biku u 8.polju.

Jedino što će puniti stranice Britanskih medija i tabloida (oni su neverovatno izdresirani da padaju na imidž - nisam primetio da i jedna nacija toliko veruje svojim medijima - znači, podložni su manipulacijama samo tako) jer ima Veneru i Sunce u 1.polju - sladak, šarmantan, simpatičan...biće "ponosni" na njega...

A zemlja ode u propast....Mesec i Jupiter su u Lavu...jedino će biti dobro onima koji su već bogati, moćni i uspešni...a to i jeste glavni cilj