Uran i Mesec na 29° znaka Riba

May 09, 2010 General by vajner rudolf

09. maj 2010. 22:00

Uran, simbol Astrologije i astrologa, i Mesec, koji ukazuje na aktuelnost na nebu, su na 29° znaka Riba što ukazuje na trenutnu verbalnu neaktivnost i ćutanje što je u simbolici znaka u kome se nalaze. Kraj znaka ukazuje na završetak jednog ciklusa a i sam stepen ukazuje na slično bez obzira što on predstavlja sublimaciju iskustava preko planete kroz određeni znak. Možda je u pitanju samo neka vrsta introspekcije u smislu punjenja "baterija" za nastupajući period jer će oba tela ubrzo ući u znak Ovna koji simbolizuje energiju i aktivnost.

Kako vi objašnjavate trenutnu poziciju ovih nebeskih tela?

Comments 

 
-1 #14 2010-08-19 13:33
29 stepen svakog znaka, a posebno riba oznacava vidovitost... Ovo jeste vreme za unutrasnje monologe
 
 
0 #13 etonote 2010-05-17 07:20
Quote:
E ovo bi bas volela da mi objasnis

Prema tropi kalu Uran je skor da svrši s Ribama, prema set aralu stvari se drukčije kreću... Zanimljivo je to da se ‘sid eral’ pod udara sa onim što se na nebu opaža. Tako veli astro nomija. Meni se izgleda da sideral jasnije predstavlja genetiku i duhovno nasledje.
Neki kažu da sve što se na nebu vidi već se odigralo pa tumači ‘zvezdanog rukopisa’ jednako zure u prošlo gonetajući šta bi iz toga moglo da izadje. Kao da je to neko jaje iz koga će se izleći neki vid!
U prilog tome mogu da dodam da 'horosovo vilo' nije ono što predstavlja samog čoveka već ono što je u njega usadjeno što se razvija naporedo s njim, i za šta čovek može slobodno da sumnja da je to on sam. Medjutim, to je set ili mehanizam u njega ugradjen koji deluje češće na pod svesnom planu. Hvala Bogu, čovek može da radi na tome da to 'podešavanje' promeni ili razgradi...
 
 
+2 #12 vajner 2010-05-12 17:22
Biće interesantno propratiti početak avgusta (6. i 7. avgust naročito) kada će se formirati veliki broj negativnih T-kvadrata. Konjunkcija Urana i Jupitera iz Ovna u opoziciji sa stelijumom Saturna Marsa i Venere iz Vage u kvadratima sa Plutonom iz Jarca može označavati militantnu politiku koja preti ideologojom novih opasnih tehnologija u smislu “tehnološkog napretka” samo što sve to može izazvati i velike pobune zbog velikih opasnosti koje se naslućuju uprkos uvijenoj formi kojom diplomatija pokušava da to plasira. Druga žižna tačka ove teške opozicije je Mesec na južnom čvoru u Raku ne sluti na dobro narodu jer on treba da bude “ventil” za napetost koju nije prouzrokovao.
Narod obično plaća ceh za sve, bar je tako do sada bilo.
 
 
+6 #11 Nikola 2010-05-12 13:27
Silvi, u pravu si samoljublje i egoizam je opšti problem.

Jupiter u Ribama u opoziciji sa Saturnom u Devici je doneo BANKROT mnogima, kako pojedincima, tako i državama...Saturn u Devici je doneo da su mnogi izgubili posao, da su mnoge firme smanjile obim posla i otpustile radnike. Posebno su bili ugroženi oni pojedinci koji imaju 6.polje u Ribama i 12.polje u Devici....i obrnuto...

Uran u Ovnu će doneti agresivne reakcije, nekontrolisani izliv besa...u kvadratu sa Plutonom - rušilačke postupke, a u opoziciji sa Saturnom u Vagi, želju da se sruši sistem u kome čovečanstvo živi i koji će biti sve represivniji prema svima nama....Dakle, sleduju rušilačke i krajnje destruktivne pobune i demonstracije....

Bojim se da će "neko" te destruktivne energije da kanališe u mnogo veće zlo...
 
 
+2 #10 2010-05-12 11:48
[quote name="Katarina"] Mislim ovo je Srbija...gledaj samo saobracaj, pogledas nekoga popreko i dobijes motku u glavu...

Katarina, problem agresivnosti i samoljublja nije odlika samo ovog naroda. Ukljuci bilo koji strani program na tv-u i uverices se u to. Ono sto jeste vazno za celo covecanstvo a moze da donese Uran (nesto novo) u Ovnu (pocetak)jeste promena svesti, promena nacina razmisljanja. Hajde da svako od nas bude vodja u okviru svoje delatnosti. Hajde da svako od nas ulozi maksimalan napor da donese ovom drustvu nesto novo, bolje i pozitivnije. To je ono sto ja zelim da vidim kao rezultat ulaska Urana u znak Ovna.
 
 
0 #9 Katarina 2010-05-12 06:32
Quoting silvi:
Quoting Katarina:
..a šta li će biti kad uđe u Ovna? Ima samo da kulminira ta nervoza... :ajooooj:


Pa kada bi svako od nas znao da na mudar nacin (Saturn) sublimira sve svoje energije.... gde bi nam bio kraj. E to se onda zove produktivno drustvo.Kada svako u okviru svog delovanja pruzi maksimum u najpozitivnijem smislu.

Koje produktivno drustvo?!?
Mislim ovo je Srbija...gledaj samo saobracaj, pogledas nekoga popreko i dobijes motku u glavu...Nas osnovni problem je sto svako gleda samo sebe, samo da pojedinac zgrabi sta moze, gde moze i koliko moze..Zato sam i mislila da to tek ima da dodje do izrazaja kad Uran udje u Ovna(motka u glavu)
 
 
+4 #8 2010-05-11 15:11
Quoting Katarina:
..a šta li će biti kad uđe u Ovna? Ima samo da kulminira ta nervoza... :ajooooj:


Pa kada bi svako od nas znao da na mudar nacin (Saturn) sublimira sve svoje energije.... gde bi nam bio kraj. E to se onda zove produktivno drustvo.Kada svako u okviru svog delovanja pruzi maksimum u najpozitivnijem smislu.
 
 
-1 #7 2010-05-11 15:04
Quoting etonote:
Neki su ubedjeni da je Uran 'završio' sa Ribama, a neki kažu da se Uran 'tek' priključio na pomenuto sazveždje, recimo da je na devetom stupnju, što bi značilo da nema baš nameru da se brzo otkači! :-)


E ovo bi bas volela da mi objasnis
 
 
0 #6 etonote 2010-05-11 08:12
Neki su ubedjeni da je Uran 'završio' sa Ribama, a neki kažu da se Uran 'tek' priključio na pomenuto sazveždje, recimo da je na devetom stupnju, što bi značilo da nema baš nameru da se brzo otkači!
 
 
0 #5 Katarina 2010-05-11 07:24
Uran je takodje u opoziciji sa Saturnom..mislim da to dodatno doprinosi nedostatku komunikacije pored retrogradnog Merkura.. A dešava se to da su (koliko sam ja primetila) ljudi izuzetno nervozni..Saturn su Srbi, a Uran planeta stresa..Pošto je Uran u Ribama to je sad pritajeno..a šta li će biti kad uđe u Ovna? Ima samo da kulminira ta nervoza...