Genijalni Kundera daje podršku genijalnom Polanskom...

May 07, 2010 General by Nikola

Češki pisac Milan Kundera ponovio je svoju podršku reditelju Romanu Polanskom koji se već nekoliko meseci nalazi u kućnom pritvoru u Švajcarskoj gde čeka odluku suda o izručenju američkim vlastima povodom optužnice za sekuslani odnos sa maloletnicom od pre 33 godine.
U tekstu objavljenom u sutrašnjem broju francuskog lista "Mond", Kundera piše da "odbija da zatvara oči pred apsurdnošću situacije" u kojoj se našao slavni reditelj.
On navodi da je prošlo previše vremena i da Polanskog "progone zbog dela počinjenog pre 33 godine koje su mu odavno oprostili svi akteri drame".

Apsolutno se slaem sa gospodinom Kunderom !

Roman Polanski je ro?en 18.Avgusta 1933. u 10h14min. GDM -1 (02E20, 48N52)


Comments 

 
0 #2 vajner 2010-05-07 14:18
Avgusta 1977. je optužen za seksualno zlostavljanje i iživljavanje nad 13-godišnjom devojčicom Samantom a događaj se desio krajem februara iste godine.
U februaru 1977. je tranzitni Pluton bio na Ascendentu i kao njegov suvladar je ukazivao na izbijanje na površinu negativnosti naročito seksualnih do tada nepoznatih javnosti.
Sunce je tranzitiralo kroz V polje u znaku Riba što ukazuje na sklonost ka skrivenim ljubavnim aferama i pri tom korišćenju opijata. Mars je u tranzitu bio kritičnog dana na 11° Vodolije što ukazuje na nastrane seksualne aktivnosti a bio je i na natalnom Saturnu u svom drugom sedištu pa je on svoju nesigurnost pokušao na pogrešan način da nadoknadi. Vladar Marsa je Uran, u tranzitu na 11° kroz znak Škorpije, pravi izazovni kvadrat sa Saturnom što još više potvrđuje sklonost ka perverzijama i sl.
 
 
+1 #1 vajner 2010-05-07 09:43
Nije nimalo naivan kardinalni T-kvadrat između Marsa iz I polja, Urana iz VII polja i konjunkcije Meseca sa Plutonom iz X polja. Ima veliku zaštitu konjunkcije Jupitera i Venere iz XII polja iako su u kvadratu sa Lilitom (razuzdani eros) iz IX polja koji ima trigon sa Marsom i sekstil sa Uranom.
Teško da će odgovarati za ono za šta je optužen jer položaj Merkura, vladara XII polja to ne pokazuje. Južni čvor na Regulusu u blizini Sunca ukazuje na veliki uspon i pad a neaspektovani Neptun sa Fortunom iz XI polja na umetnika izolovanog od šire publike, pozorišta i filma.
Trenutne teškoće u smislu depresije zbog izolacije pravi mu tranzitni Saturn kroz XII polje preko konjunkcije Jupitera i Venere u opoziciji sa tranzitnim Jupiterom i Uranom iz VI polja u Ribama.