Povratak Saturna ujedno i ponavljanje ASC u godisnjem horoskopu

April 21, 2010 General by Dusan ManojlovStvarno krajnje zanimljivo.Opste je poznato da se u 29 godini zivota svakoga od nas Saturn vraca na svoju natalnu poziciju.To je naravno vrlo vazan period u zivotu svakoga od nas.

Ali uporedo sa Saturnovim povratkom, u godisnjim horoskopima za 29 godinu zivota,redovno je znak na ASC isti kao i u natalu ili je to naredni znak,ali pada u natalnu prvu kucu.Izgleda da saturnov povratak stvarno oznacava ponovno rodjenje.

Comments 

 
-2 #17 2010-05-26 16:49
dodao bih samo jednu sitnicu - da je godina kada podznak pada oko natalnog asc za ne vise od 2-3 stepena orbisa odlucujuca za rodjenog. to se desava otprilike izmedju 28 i 37
 
 
0 #16 Marija 2010-04-25 20:08
Ja nisam doktor, ali cinjenica je da telo postaje teze oko 30. godine, menja se, ja mislim, struktura kostiju i one postaju teze. Tako da imas istu liniju sa 20 i 30 godina, ali sa 30 imas vise kilograma. Oko 58. godine, vec mogu da se osecaju posledice osteoporoze, tj. gubitak kostanog tkiva. Sve to moze da se poveze sa Saturnom koji simbolise kosti. Ajde neka se javi neki doktor da nam da prave informacije.
 
 
0 #15 Nikola 2010-04-24 23:58
Pošto se ponavlja Ascendent (naše fizičko telo) možda ne bi bilo loše da nam se javi sa postom neko iz sveta Medicine, da nam objasni kao lekar, šta se dešava sa našim telom u 29. 58. 87 godini života....

Da li je medicina primetila da su te godine bitnije i posebnije u odnosu na druge...?
 
 
0 #14 manojlov 2010-04-24 23:06
Jedini logican zakljucak je:u solarima za 29,58,87 godinu,ponavlja se podznak,jer su to godine kada nase telo(ASC) prelazi iz jedne faze svog razvitka i uoblicenja u sledecu,a koje inicira Saturn svojim povratkom.
 
 
0 #13 manojlov 2010-04-24 23:00
Sveopste je poznato da su tranziti Jupitera i Saturna,kao i njihovi ciklusi,najbitn iji,dok su za brze,licne planete ne toliko bitni tranziti,koliko direkcije.Te dve planete,pogotov o u svojim povratcima,ozna cavaju kraj jednog zivotnog razdoblja i najavu novog.
Sada sledi pitanje:zasto se u periodu kada se Saturn vraca na svoje natalno mesto u tranzitu,to poklapa sa ponavljanjem ASC u solaru.Ili drugacije,zasto se u godisnjem horoskopu(znaci horoskopu povratka Sunca na svoju egzaktnu natalnu poziciju) za 29 godinu,godinu u kojoj se tranzitni Saturn vraca na svoju natalnu poziciju,ponavl ja podznak,tako da Saturn i u solaru,a ne samo tranzitu,zauzim a istu poziciju kao i u natalu i samim tim,isti odnos prema Suncu i ASC.
Poenta je:jedino kada se Saturn vrati na natalnu poziciju isti je ASC u solaru,dok za sve ostale planete to nije slucaj.
 
 
0 #12 manojlov 2010-04-24 21:51
Quoting Sanja:
Ono što sam ja primjetila je da se za 33 rođendan, uslovno rečeno, "poklapaju" natalni i solarni horoskop.


Dobro si primetila,za 33 godinu se ponavlja ASC,meni licno skoro u stepen,a i u 90% horoskopa koje sam pogledao.Niko ne spori da se tada poklapaju solar i natal..Ali ASC se ponavlja cesto u solarima za prosecan ljudski vek i svaki put kada se to desi,to je povezano sa Suncem,posto se ono(najcesce) nalazi u istoj kuci kao u natalu.
Ono sto sam istakao u svojim predjasnjim postovima je da se u solarnim horoskopima za 29 godinu obavezno
ponavlja ASC,ili prolazi kroz natalnu 1 kucu i da je to u korelaciji sa povratkom Saturna na svoju natalnu poziciju.Tu nema podele misljenja i stavova,posto je u pitanju pravilo,dakle,cinjenica.
Znaci,nije pitanje da li se to desava,vec zasto?
 
 
-1 #11 2010-04-24 20:45
Quoting Manodus:
Nije mi jasno kako to ne primetih ranije,ali evo gledam svaki horoskop koji imam,za svaki 29 rodjendan ASC isti ko u natalu,Saturn se vratio u svoj znak,i samim tim isti odnos prema ASC kao na rodjenju.Proverite,to nije statistika,vec pravilo koje ima neko znacenje.
Postoji neka veza izmedju ASC i povratka Saturna.


Manodus ne bih se složila sa tobom. Nisam astrolog, ali dosta sam čitala o astrologiji i otvorila dosta natalnih horoskopa. Ono što sam ja primjetila je da se za 33 rođendan, uslovno rečeno, "poklapaju" natalni i solarni horoskop.
 
 
0 #10 2010-04-23 14:46
Tacno, potpuno! Ovo mi je 29ta na 30tu, i u solaru mi je podznak ponovo skorpija, ali na drugom stepenu (u solaru na 24om (valjda mi zato dosta stvari izmice ove godine), a u natalu na 26om).
Jel ste analizirali stepene podznaka u 29oj godini? neka objasnjenja?
Inace, sam bivsi Nikolin ucenik (koji je prerano prekinuo ucenje zbog poslovnih obaveza, ali zato sa uzivanjem citam ceo novi sajt i ovaj blog).
Pozdrav svima i Nikoli!
 
 
0 #9 manojlov 2010-04-22 00:00
Malo teoretisanja nije na odmet.
Saturn je vreme,onaj koji meri vreme,on je casovnik.Kad se vrati odakle je krenuo,nesto se zavrsilo,doslo do svog kraja,resetuje se sat,pocinje novo odbrojavanje.Njegov povratak se odrazava na ASC i na Sunce,posto samo prema njima u tom periodu stoji u istom odnosu kao i u natalu,i u tranzitu i u solaru.
Da li je to mozda godina kada se aktivira bioloski casovnik(Saturn ) koji se odrazava na zivot(Sunce) naseg organizma,tj,te la(ASC).Zive celije(Sunce)u organizmu(ASC) prestaju(Saturn ) da se obnavljaju.
Da ne bude sve crno,pocinje novi ciklus gde Kronos trazi da,posto smo sazreli,nema vise povratka,materi jalizujemo date nam potencijale,pa kad se ponovo vrati(solari za 58 godinu opet ista prica,proverite ),eto ga novi ciklus,plodovi rada,nema se vise mnogo snage,ali mudrost i iskustvo natalozeni,sve je jasno.E a kad se vrati ponovo u 87,e onda te bas brige...
 
 
0 #8 Marija 2010-04-21 23:10
Pa, sazrevanje, tek oko 30. shvatis sta je zivot, do tada jos i imas neke zablude. Bar moj slucaj, a mislim i vecine ljudi. Saturn je mudrost i zrelost i trpljenje. Pa cak se i fizicko telo menja u tom periodu, osim ako nisi neki aktivan sportista. Ha, ha, ha, sve si ruzniji i tuzniji. To je Saturn.