Nikola Stojanović
profesor Astrologije

063 8536 367

Istraživački rad

Astrologijom se bavim 17 godina, od 1997 profesionalno.Pošto lično smatram da je u astrologiji mnogo toga neistraženog i neproverenog u praksi , najviše volim da se bavim istraživačkim radom. Rezultati mog istraživačkog rada predstavljeni su u, za sada, tri autorske knjige :" Tumači Božijeg Rukopisa "
koja predstavlja zbirku astroloških tekstova objavljenih u raznim dnevnim, nedeljnim i mesečnim novinama u periodu od 1997-2001.


" Tajne egzaktne astologije " koja predstavlja rezultate mog višegodišnjeg rada na mojoj teoriji o stepenima zodijačkog kruga.Pošto nisam primetio da je iko u i istoriji astrologije stepene zodijaka tumačio na taj način, moju teoriju o stepenima zodijaka nazvao sam Teorija o stepenima zodijaka Nikole Stojanovića. Nova saznanja o stepenima zodijačkog kruga donela su i potpuno nov i izuzetno jednostavan način pronalaženja tačnog vremena rođenja bilo koje osobe; dakle reč je o novom otkriću u astrologiji, o izuzetno lakoj Rektifikaciji natalne karte.


" 70 astroloških zadataka sa odgovorima " koja predstavlja jedinstvenu zbirku konkternih astroloških zadataka sa konkretnim odgovorima.Ovom knjigom prestavljen je veoma jednostavan i veoma efikasan način tumačenja horoskopa kojim se dobija obilje korisnih i veoma konkretnih informacija. Pošto je taj sistem tumačenja horoskopa postao sastavni deo rutine rada mnogih astrologa u Srbiji, nazvao bih ga Srpska Škola Astrologije. Osnovni moto tog astrološkog pravca u tumačenju horoskopa glasi : Tajne astrologije kriju se u njenim osnovama.

Novinarski Rad

Od trenutka kada sam sazreo kao astrolog i kada sam počeo astrologijom da se bavim profesionalno, sastavni deo mog rada postalo je astrološko novinarstvo. Do danas, kada ovo pišem (februar 2005), objavio sam preko 250 tekstova u raznim dnevnim, nedeljnim i mesečnim novinama. Tekstove sam do sada objavljivao u časopisima "Tajne", "Argument", "Nedeljni Telegraf", "Glas Javnosti", "Novosadski Dnevnik", u časopisu ruskog Parlamenta "Ruska Federacija", u astrološkom časopisu "Astrologus",  "21. vek" i nedeljniku "Nin".
Specifičnost mog novinarskog rada je u tome što sam mojim tekstovima objavljenim u ozbiljnim novinama i časopisima u Srpsko novinarstvo uveo astrološku terminologiju.


Svaki moj objavljeni astrološki tekst u sebi sadrži stručna astrološka objašnjenja onog što je tema teksta. Koliko mi je poznato, tako nešto u novinarstvu svih ostalih zemalja je, nažalost, još uvek nezamislivo. U drugim zemljama, stručni astrološki takstovi objavljuju se samo u stručnim astrološkim časopisima.

Škola Astrologije

1998 godine pokrećem školu astrologije, kroz koju je do sada prošlo preko 320 ljubitelja astrologije.U mojoj školi astrologije se uči ono najvažnije - Kako Tumačiti Horoskop.

Pokrenut je i Viši kurs, gde su teme predavanja Rektifikacija natalne karte, Astrološke Finese pri tumačenju astrološke karte , Zamena Energija Planeta, kao i  Predikcije - davanje tačnih prognoza. Specifičnost moje škole astrologije je i u tome što u moju školu primam samo one osobe koje imaju dar za astrologiju. To je, prirodno, veoma lako vidiljivo u astrološkoj karti potencijalnog učenika. Tekstovi mojih učenika koji su prisutni na sajtu potvrđuju ispravnost mog pristupa odabira učenika - tako se stvaraju budući vrhunski astrolozi. Kao gostujuću profesori u mojoj školi astrologije predavanja drže i moje poštovane kolege, eminentni Srpski astrolozi Svetlana Panjković i Predrag Petković.

Mundana-Politička Astrologija i Tačne Prognoze

Pošto sam svoje tekstove objavljivao u novinama i časopisima sa uglavnom političkom tematikom, vremenom sam postao stručnjak za tu vrstu astrologije. U brojnim tekstovima i intervjuima dao sam veliki broj prognoza razvoja političkih događaja kod nas i u svetu, koje su se vremenom i obistinile.

Među poznate prognoze spadaju :

-U tekstu (1997) gde analiziram horoskop Amerike , prateći tranzit Plutona preko Ascendenta horoskopa Amerike, najavljujem iznenadni napad na Ameriku i njihov rat sa Muslimanima kada su oni bili veliki saveznici...Takođe, u tom tekstu sam najavio dolazak Crnca za predsednika Amerike, što je tada to bilo gotovo nezamislivo...

-Iste godine (1997) najavljujem da će Koštunica biti predsednik, Jugoslavije, a da će premijer biti Đinđić... u to vreme na političkoj sceni Srbije Milošević je bio izuzetno jak, a njih dvojica su bili minorne političke figure...

-Na televiziji "Palma" 1999. najavljujem pad Miloševića sa vlasti sledeće godine(2000)...

-14 meseci pre ubistva premijera Đinđića, dajem intervju u "Nacionalu" gde najavljujem tragični događaj...

Zbog velikog broja tačnih prognoza, mnogi me smatraju i najboljim Mundanim astrologom danas u svetu.

TV, Radio, Intervjui...


Često sam bio gost na raznim TV i Radio stanicama. Tokom leta 2000. pravio sam autorske astrološke emisije na TV "Palmi". Te emisije su , po tvrdnji vlasnika te televizije, bile najgledanije emisije na njihovoj televiziji te 2000. Dao sam brojne intervjue raznim novinama u zemlji i inostranstvu. Intervju dajem samo pod uslovom da moraju objaviti i moja astrološka, stučna objašnjenja o onome o čemu govorim. Poslednjih godina često odbijam pozive gostovanja na raznim televizijama, iz prostog razloga što posle tih emisija redovno sledi prava opsada klijenata, što me je ranije često dovodilo do potpune fizičke iscrpljenosti.

Interesantno

-Na promociji moje druge knjige "Tajne egzaktne astrologije" gost promocije je bio i jedan Akademik, jedan od najpoštovanijih Srpskih intelektualaca, Nikola Milošević.

Tom prilikom je izjavio: "…Došao sam na promociju iz poštovanja prema astrologiji, a pogotovo prema Nikoli Stojanoviću koji se astrologijom bavi na zadivljujući način..”-Kada sam 1998. dao otkaz nedeljniku "Argument", zbog prevelikog zamora, tiraž tog političkog magazina je pao za 30 procenata (po tvrdnji glavnog urednika), što me je 1998. činilo, nezvanično, najtiražnijim novinarom u Jugoslaviji.-Prvi put u istoriji Rusije, jedan državni časopis, časopis ruskog parlamenta" Ruska Federacija" objavljuje astrološki tekst. Taj tekst je napisao autor ovog sajta, govorio je o sudbini Rusije u budućnosti. Po mojim informacijama, originalnu verzije(dakle, kompletan tekst) su pročitali skoro svi članovi Ruskog parlamenta, kao i tadašnji predsednik Rusije Ljelcin.-Na jednoj Ruskoj televiziji, koja je emitovala seriju o Velikim liderima 20. veka, u emisiji o bivšem Jugoslovenskom predsedniku Titu, poznati svetski istoričar i Balkanolog Jelena Guskova pominje moju rektifikaciju horoskopa Josipa Broza Tita, gde sam našao da je Tito rođen u Beču (a ne u Hrvatskoj kako zvanična biografija kaže), kao i da mu je otac Austrougarski Car Franjo Josif...-Autor ovog sajta nije član ni jednog astrološkog udruženja, ni javnog ni tajnog...