Welcome, Guest
Username Password: Remember me
pravila diskusije
opis ili pracvila diskusije
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Oteta Beba

Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6297

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Puno toga smo slušala u vezi otmica i prodaje tek rođenih beba. Evo jednog tužnog primera, sa tačnim podacima rođenja.

Bebi Mafija

JEZIVI POZIV RANKI: Sin vam nije mrtav, prodat je u Švajcarskoj!

Društvo 13:45, 03.12.2013.

Žena koja me je pozvala rekla mi je doslovce: "Jeste li Vi Ranka Studić, izbeglica iz Sarajeva, koja se porodila u Jagodini, 7. jula 1992. godine u šest sati uveče? Vaše dete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švajcarskoj, prodat je dobrostojećoj porodici koja ga je usvojila, priča nesrećna žena"

REJKJAVIK - Ranku Ingu (46) i Zdravka Studića (50) iz Sarajeva, koji već godinama žive na Islandu, kao grom iz vedra neba pogodio je anonimni telefonski poziv u kojem je nepoznata žena tvrdila da je njihov sin - koji je navodno umro pri rođenju - živ i da se nalazi u Švajcarskoj gde je prodat ljudima koji tamo žive.

Sudbinski poziv se desio u oktobru 2009. godine. Od tog trenutka se u životu Studića rodila nova nada. Ovih dana je švajcarski dnevnik "Blik" objavio njihovu potresnu priču sa ciljem da se animira tamošnja javnost ne bi li saznali nešto više o sinu koji bi danas trebalo da ima 21 godinu.

- Jako se teško nosim sa ovim, a pogotovu ovih poslednjih dana. Umorna sam psihički, jer stalno pratim forume, stranice, sve što se piše u medijima. Mnogi su se uključili, tako da verujem u ljudski rod, verujem da će neko ili čak možda naš sin da se javi ako negde nešto pročita - kaže Ranka.

- Žena koja me je pozvala rekla mi je doslovce: "Jeste li Vi Ranka Studić, izbeglica iz Sarajeva, koja se porodila u Jagodini, 7. jula 1992. godine u šest sati uveče? Vaše dete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švajcarskoj, prodat je dobrostojećoj porodici koja ga je usvojila."

Nepoznata žena je odmah prekinula vezu ne rekavši ko je i bez traga o pozivu ili mogućnosti da nešto više saznaju.

- Ranka, koja je sve ove godine verovala da je njeno dete živo (mada joj je malo ko verovao) kaže da nikome nije pominjala vreme koje je daleke 1992. godine videla na velikom satu u sali gde se porađala. "To je neko ko sigurno zna ili je učestvovao pri mom porodu. Njen glas je bio umoran i zvučao je bolesno. Ili je htela da se oslobodi griže savesti ili joj se nešto desilo u porodici pa je rešila da rastereti dušu."

Ranka, po struci geodet i njen suprug Zdravko, po zanimanju šumarski inženjer živeli su u Sarajevu kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini. Zbog održavanja trudnoće ona je ležala u bolnici, a kada su počele ratne strahote sklonila se kod tetke u Jagodinu.
Bila je u šestom mesecu trudnoće i s obzirom na rizike odlazi u tamošnju bolnicu. Tog dana, 7. jula, bio je državni praznik i malo bolničkog osoblja, ali se odjednom oko nje sjatilo četiri - pet zaposlenih, tako da se Ranka uplašila onog najgoreg. Neljubazna sestra, koja ju je oslovljavala sa "devojko iz Sarajeva" uzela joj je krv uz objašnjenje da treba da utvrde krvnu grupu u slučaju da joj zatreba transfuzija na porođaju.

Kad se porodila, čula je bebu da plače, da "mijauče kao maca", kako kaže, i samo je videla nogicu, pupčanu vrpcu, krv...


Htela da vidi bebu

- Sa desne strane mi je prišla medicinska sestra i rekla da se potpišem, a sa leve su mi intravenozno dali injekciju. Sledeći put kad sam se probudila već sam bila u sobi sa ostalim porodiljama - kaže Ranka, koja sumnja da su joj u bolnici podmetnuli da potpiše dokument kojim se odriče novorođenčeta.

Jedne večeri je pokušala da vidi bebu, ali su je sprečili, nastavlja priču Zdravko, pošto je očito da je za Ranku svako podsećanje na te dane veoma bolno.
- Čula je glasove i kako je neko rekao "Jao, pronašla ga je!" i odmah su joj prišli s leđa i dali injekciju za spavanje. U bolnici je provela tri dana, nije mogla oči da otvori, a za to vreme su joj ispumpavali mleko. Zašto bi to radili ako nisu davali bebi? Ona je verovatno njima bila potrebna dok neko ne dođe po dete - smatra Rankin suprug.
Rankina majka i mali brat su došli posle nekoliko dana po nju i na majčino insistiranje su je pustili, jer bi inače iskrvarila u bolnici.

- U Bosnu se vratila potpuno iscrpljena, imala je ispod dva miliona crvenih krvnih zrnaca - opisuje Zdravko, koji je Ranku odmah prebacio na Sokolac gde je urađena revizija. Doktor Sedlar, koji je vodio njenu trudnoću od početka, rekao je kad je video otpusnu listu iz jagodinske bolnice "da je to glupost i da taj papir mogu da bace, da je trudnoća bila normalna" - ispričao je Zdravko.

-Šta smo mogli da uradimo kad je ratno stanje, kada nemate novca, nemate nikog ko će da vam veruje, kada ste nesretna izbeglica - sećaju se Studići, koji se nadaju da će jednog dana ipak naći svog sina Ratka.


Istinu teško dokazati u Srbiji


Za razliku od svoje supruge, Zdravko Studić ne gaji previše nade jer zna kako su deca nestajala u to vreme i da je postojala afera sa "bebi-mafijom".
- Ne želimo nikoga da prozivamo, ni državu ni lekare (ginekolog koji je porodio Ranku umro je pre nekoliko godina), ali dokazati istinu u Srbiji je vrlo teško, pogotovo za običan svet i naročito posle toliko godina. Svi mi volimo Srbiju, ali znamo kako je teško dokazati i neke činjenice, a kamoli nešto ovako - kaže Zdravko.

Ranka takođe ne vidi svrhu da nešto pokušavaju u Srbiji jer, kako kaže, zna da neće naći ništa, pošto ni žene koje su slično doživele i udruženja u zemlji nisu mogli ništa da urade.

- S obzirom na sva tumbanja u mom životu ne želim da se zamaram papirologijom i da sebe i supruga dovodim u situaciju da se plašim da odem negde zbog tako opasnih stvari. Jednostavno tražim svog sina i ne krivim nikoga. Bila sam u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, ne samo ja nego tri,četiri hiljade majki, državljanki Srbije, koje traže svoju decu - poručila je Ranka Studić.


Apel

U intervjuu za švajcarski "Blik" Zdravko Studić je rekao: "Verujem da su našeg sina uzeli Srbi koji žive u Švajcarskoj, jer je ime Ratko, koje je nepoznata žena navela, tipično srpsko. "Blik" navodi da ovaj par više od svega želi da sazna nešto o sudbini svog sina, kako živi i kako mu ide, i pozvao je Švajcarce da se jave i pomognu porodici Studić. Na Fejsbuku je takođe otvoren profil Tvoje dete je živo za sve koji nešto znaju o Ratku.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6298

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Jagodina se nekad zvala Svetozarevo...za one koji će uraditi kartu.

PS

Šta mislite, da li je ova priča tačna, kako se vidi da je to dete živo i da živi u Švajcarskoj ?
Last Edit: 6 years, 8 months ago by Nikola.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6299

 • Zmajče
 • OFFLINE
 • Expert Boarder
 • Posts: 84
Ako sam dobro uradila kartu deteta rođenog 7.jula 1992god. ono je u podznaku Strelac na 14 stepenu, a vladar Jupiter je u 9.kući (inostranstvo)u Devici (Švajcarska).
Dete je živo jer ima Sunce (život) sekstil Jupiter (inostranstvo) u 9.kući (inostranstvo).
The following user(s) said Thank You: Nikola

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6300

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Da, potpuno tačno! Dete jeste živo, i nalazi se u Švajcarskoj .
Dakle, ova životna priča je tačna...

PS
Ova životna priča može da ima , blago rečeno, čudan zaplet....u horoskopu deteta jako su loše postavljene dve planete - u 10 polju je Mesec na 22 stepenu (vlada 8.poljem) u egzaktnom kvadratu sa Venerom u 8.polju na 22 stepenu Raka...A Venera vlada i 10.poljem, i Mesecom...a znamo šta taj stepen znači.
Last Edit: 6 years, 8 months ago by Nikola.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6302

Nikola možete li nam nešto konkretnije napisati u vezi deteta, molim vas iz razloga što je reč o sestri moje strine koja traži ovo dete :( Hvala

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6303

 • Zmajče
 • OFFLINE
 • Expert Boarder
 • Posts: 84
Pored tog 22 stepena i onoga što je Nikola pomenuo, ne sviđa mi se ni položaj dispozitora Asc-a koji je ujedno i vladar 9.k. - inostranstvo.
Merkur (vladar 9.k.-inostranstvo, dispozitor Asc-a) je u 8.kući (opasnost). Merkur je u kvadratu sa Marsom i Plutonom i opoziciji sa Saturnom. Mars je vladar 11.k. i 12.k. Ima tu nešto mustno.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6307

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Scorpion, najbolje je da mi se javiš preko Skajpa, ili mejla....

Moje Skype ime je uransn

PS

Mogao bi da nađeš i postaviš podatke majke ukradene bebe.
Last Edit: 6 years, 8 months ago by Nikola.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6311

 • Joe
 • OFFLINE
 • Gold Boarder
 • Posts: 209
Tužna priča. Neobična tema iz astrološkog ugla. Astrološko pitanje je po meni, ko je ko u horoskopu. Da li se linija roditelja 4-10 odnosi i na roditelje usvojioce, koji nisu pravi, biološki roditelji, ili su oni možda prikazani linijom 6-12 kao 3.polje od 4-10. Takođe je i pitanje, ko su ti roditelji, da li oni koji su te rodili ili oni koji te podižu, pa i u ovakvim slučajevima. Svakako neptun (krađa) igra značajnu ulogu u ovakvim događajima i prvo tražim njegovo mesto u karti. Kao vladar 3.polja u 1.polju rekao bi da neko laže osobu (ili sam osoba laže sebe, živi u zabludi) u vezi nečeka. Jasan kvadrat sa mesecom (majka) iz 10.polja (roditelj) kao i opozicija sa venerom, vladarem 10.polja i dispozitorom meseca, govore da je to u vezi roditelja. Takođe može da znači i da dete živi bez jednog roditelja (neptun - ono što fali). Možda dete ne zna ko su mu pravi roditelji, a možda su mu rekli i da je prava majka stradala (mesec i venera na 22 stepenu). Ovo svakako nije dobro za majku, koja god da je, a možda je dete raslo samo uz oca. Taženje istine bi moglo da bude opasno po život i za pravu majku (mesec i venera u lošim aspektima sa uranom - istina, između ostalog).

Rekao bih da dete ima dobar odnos sa ocem, jupiter u trigonu sa marsom, koji vlada
4.poljem (muška planeta). Mars u biku u 5.polju (2.polju oca) u dobrim aspektima (jupiter i sunce, ali i venera, neptun i uran) - neko ko se bavi građevinom ili proizvodnjom i od toga dobro zarađuje (možda bik - hrana), a možda je i neka opasnija ličnost (mars kvadrat saturn i opoyicija pluton - teži čovek, pluton u škorpiji u očevom 11.polju, inače vlada Ratkovim 12.poljem - kumovi) iz onog ratnog vremena (kao neki koji su bili ovan/bik u horoskopu, zarađivalo se zveckanjem oružja, daleko ga bilo). Inače, Ratkova planeta jupiter je u čak 6 dobrih aspekata, vladar 10.polja je u konjukciji sa suncem, rekao bih da je on (ili će tek da bude) moćan i uspešan čovek, čime god se bavio...a nadam se da se ne bavi kriminalom...

Inače, ovaj post sam 2 puta pisao...pošto sam mislio da sam ga izgubio. Nešto sam se trgao u kancelariji da će neko da uđe, nešto pritisnuo i izgubi se. Pogledao sam kartu za taj trenutak 11:12, 3.polje u biku sa venerom u 12.polju na 24.stepenu. Venera u konjukciji sa mesecom u vodoliji. Neptun iz 1.polja u egzaktnom kvadratu sa merkurom (inače moj vladar). Merkur u trigonu sa uranom vladarem 1.polja u 1.polju - tek kasnije sam video da se nije izgubio...ali dobar aspekt venere sa saturnom - nije me mrzelo da ga ponovo napišem.
Last Edit: 6 years, 8 months ago by Joe.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6316

 • logos
 • OFFLINE
 • Expert Boarder
 • Posts: 129
Joe, izvini, u tekstu koristiš samo reč roditelji a nigde ne pominješ "usvojioce" (bolje bi bilo reći otimače, kidnapere koji su platili osoblju da dete otmu od majke iz bolnice).

"Astrološko pitanje je po meni, ko je ko u horoskopu. Da li se linija roditelja 4-10 odnosi i na roditelje usvojioce, koji nisu pravi, biološki roditelji, ili su oni možda prikazani linijom 6-12 kao 3.polje od 4-10. Takođe je i pitanje, ko su ti roditelji, da li oni koji su te rodili ili oni koji te podižu, pa i u ovakvim slučajevima."

U svakom horoskopu su roditelji (boiloški, oni koji su stvorili dete) predstavljeni 4. i 10. kućom pa i u ovom. Nije jasno zašto su "usvojioci" prikazani linijom 6-12 kao 3.polje od 4-10. Možda to i jeste tako ali nije jasno zašto baš 3.polje? Mada mislim da ovde treba razmatrati 8. i 12. kuću jer je u pitanju klasično kidnapovanje i otimačina a to je kriminal.

"Rekao bih da dete ima dobar odnos sa ocem, jupiter u trigonu sa marsom, koji vlada
4.poljem (muška planeta)."


Ovde se pominje otac i 4.polje. 4. i 10. kuća predstavljaju biološke roditelje a on sa njima ne živi. Mislim da "muška planeta" nije dobar termin i da Mars ne predstavlja samo muškarca već i snažnu, jaku, energičnu, dinamičnu, sportsku, itd. ženu a i inače je 4. kuća uglavnom (ne obavezno) simbolika za majku (Rak kao prirodni vladar 4. kuće, Mesec kao vladar je simbol grudi i dojenja).
Last Edit: 6 years, 8 months ago by logos.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6317

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
4. i 10. polje su biološki roditelji, pravi roditelji, a 6. i 12 polje opisuje roditelje koji usvajaju dete (ili ukradu, kao u ovom slučaju).

Dakle, onaj loš Mesec na 22. stepenu znaka Vage u 10. polju se odnosi na pravu, biološku majku...
The following user(s) said Thank You: Joe

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6318

 • Joe
 • OFFLINE
 • Gold Boarder
 • Posts: 209
Pa da, Ratkov biološki otac Ranko je šumarski inženjer. To je ovan sa marsom u biku (šuma) i sekstilu sa venerom. Ovaj usvojitelj, ili bolje reći kidnaper, je 12.polje u škorpiji sa plutonom u istom znaku na 20.stepenu - taj je neki opasan lik, krvnik, pluton u opoziciji sa marsom. Može doći do sukoba usvojitelja i pravog oca jer su ove dve planete u opoziciji, što može da bude i opasno da bi neko nekoga mogao ubiti. Majka ovog momka šta je samo preživela i koliko propatila - mesec u teškim aspektima, u bolnici nakon što se porodila samo što je nisu ubili. Ovo se vidi i iz njenog 8.polja (trudnoća) i 9.polja (porođaj, na algolu) - 5. i p. olja Ratka. Vladar venera je na 22.stepenu u kvadratu sa mesecom u njenom 1.polju na istom stepenu. Davali su njoj prekomerne doze anestezije, mesec i venera u lošim aspektima sa neptunom. Venera, vladar majke je u konjukciji sa suncem (život) i sekstilu sa jupiterom, pa je majka zahvaljujući ovim aspektima preživela.
Svako, pa i posle toliko godina, a naročito kada su ovakve stvari u pitanju želi da sazna istinu. Ali je pitanje šta je bolje i to je zaista težak proces. Kako bi i dete to prihvatilo. Ako je za utehu ja mislim da je dete u redu i da ima dobar život i svakako će postići nešto u životu. Mislim da će i kad tad saznati istinu jer ima uran u 1.polju i to u konjukciji sa neptunom, vladarem 3.polja. Uran je na 16.stepenu (porodica) - to će biti stres za njega i promeniće ga (što je i za očekivati kada se doznaju ovakve stvari). On je sa usvojiocima u dobrim odnosima, ali bi i prave roditelje mogao da prihvati. Ne bi mu bilo lako (saturn vladar planeta iz 1.polja je u kvadratu sa marsom i plutonom, ali su zato uran i neptun iz 1.polja u dobrim aspketima sa ovim planetama.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6320

 • Uranka11
 • OFFLINE
 • Platinum Boarder
 • Slučajnost ne postoji
 • Posts: 869
Sad znam razlog, zašto mi je ovoliko trebalo da postavim kartu ovog deteta -Uran (astrolog) u konjunkciji sa Neptunom (fotografija, karta) u Jarcu - kašnjenje...Kašnjenje je bilo zbog prehlade (Neptun) Inače, Neptun se nalazi tačno na vladaru mog Ascendenta.
This image is hidden for guests. Please log in or register to see it.

Uploaded with ImageShack.us
Last Edit: 6 years, 8 months ago by Uranka11.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6321

 • logos
 • OFFLINE
 • Expert Boarder
 • Posts: 129
"Pa da, Ratkov biološki otac Ranko je šumarski inženjer. To je ovan sa marsom u biku (šuma) i sekstilu sa venerom."

Ako je to tako, da Mars kao vladar 4. kuće predstavlja oca, zašto se onda majka ne analizira kroz 10. kuću i njenog vladara Veneru već se pominje Mesec koji je sticajem okolnosti u 10. kući a koji u svakom horoskopu simbolizuje majku kao što i Sunce oca? Kako se vidi da je majka geodet?

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6322

 • Joe
 • OFFLINE
 • Gold Boarder
 • Posts: 209
Naravno da se gleda i venera za majku, kao vladar 10.polja, isto kao što se i mesec gleda, ali ne zato što je mesec već zato što je u 10.polju. Kako se vidi da je majka geodet? Geodet se postaje kada se završi građevinski fakultet, a građevina se vezuje često i za izgradnju zgrada koje čiji je vladar mesec, odnosno znak rak. Mesec je u majčinoj 1.kući (Ratkovoj 10.), a vladar polja, venera, se nalazi u znaku raka. Venera je u sekstilu sa marsom - građevina. Zbog loših aspekata meseca majka se verovatno nije bavila građevinom (mesec i venera na 22.stepenu - odbija to da radi), već je eto završila geodeziju. Geodeti su specijalizirani za zemlju, a zemljom vlada znak bika, odnosno venera kao njegov vladar. Tu se možda bave nekim zemljišnim oblicima (vaga - oblik). Zašto nije otišla ni arhitekturu koja se bavi estetskim aspektom zgrada - zato što su venera i mesec u kvadratu što je još jedan dokaz da ona to odbija. Imamo isto tako da se i 10.polje (karijera) majke nalazi na 14.stepenu (bik - zemlja) blizanaca (crtanje, projektovanje).
Mada, moram priznati da ni sam ponekad nisam siguran ko je ko od roditelja i često mi se čini da u jednom polju mogu da prepoznam oba roditelja. Nikola kaže da polje koje počinje izrazito muškim znacima, odnosno ima muške planete, predstavlja oca, tako da drugo polje daje majku, i obrnuto.

Re: Oteta Beba 6 years, 8 months ago #6328

 • Nikola
 • OFFLINE
 • Administrator
 • Posts: 1557
Geodeziju simboliše znak Jarca i Saturn...kao i stepeni Jarca , 10. i 22.
The following user(s) said Thank You: Joe
 • Page:
 • 1
 • 2
Time to create page: 0.47 seconds