Oskar

March 08, 2010 General by NikolaDa li postoji horoskop prestižne filmske nagrade Oskar ?

PS
Navijam za Meril Strip i Avatar ! Cool

 

Comments 

 
+1 #5 Nikola 2010-03-10 20:49
Hmmm...sve se nagrade nameštaju očigledno (imam puno priča o tome od ljudi koje zaista znaju )

Avatar dobi samo tri Oskara a Film o Iraku čitavih 6.
Pa, mora da se opravda i reklamira "vojna avantura"
Ne znam koliko to posetioci ovog Bloga znaju, ali u Americi često, za svoje potrebe, Filmove finansira Američka Vojska...možemo lako da predpostavimo koja je svrha tih i takvih filmova...

A opet , sećam se , ne tako davno, kada je u konkurenciji za najbolji strani film bio fenomenalni film Čudesna Sudbina Amelije Pulen (koji je mene lično ostavio bez teksta - film je bio krenuo na TV-u a ja sam u tom trenutku pisao neki tekst- film sam odgledao do kraja, a da sam ostavio pisanje teksta za kasnije- to mi se nikada ranije nije desilo- Pisanje Teksta je uvek bilo Primarno !)

A Oskara za najbolji strani Film je osvojio neki Bosanski film koga više niko ni ne pominje niti ga se seća...
Šta reći...
 
 
0 #4 vajner 2010-03-08 10:40
Po mišljenjima mnogih kompetentnih važio je za jednog od najboljih glumaca, ako ne i za najboljeg glumca 20 veka. Jedan od retkih sa titulom Ser-a. Stara engleska glumačka elitna škola. Gluma i dikcija do perfekcije! Više nego ubedljiva transformacija za uloge.
U "Maratoncu" igra sadistu u liku nacistićkog zubara Christiana Szella a u "Momcima iz Brazila" igra Ezru Liebermana lovca na naciste koji u tom filmu juri nacistu Dr. Jozefa Mengelea koga glumi legendarni Gregori Pek. Oba filma su fenomenalna.
Što se tiče dodele Oskara mislim da su u njegovo vreme američki glumci bili favorizovani u odnosu na evropske. Holivudska filmska industija je mnogo
moćna.
 
 
0 #3 Nikola 2010-03-08 01:29
Gledam spisak ko je sve dobio Oskara za glavnu mušku ulogu- ne mogu da verujem da je sjajni- perfektni glumac Lorens Olivije dobio samo jednog Oskara za glavnu mušku ulogu (imao je 9. nominacija)

Setite se njegovog sjajnog filma Maratonac (Marathon Man)iz 1976 (gledao sam još na FEST-u ) sa tada mlađanim Dastin Hofmanom...Ako neko nije gledao taj film, neka ga obavezno pogleda (skine preko Torenta )
 
 
0 #2 Nikola 2010-03-08 01:05
Možda 6pm- uveče...Ascendent Škorpija, vladar Ascendenta u 9.polju- film , Mars, na 2.stepenu Lava- za najbolji film, glumca-glumici, režiju............?
 
 
0 #1 Nikola 2010-03-08 01:00
First awarded : May 16, 1929

Holivud...U koliko sati ?